14 ország 38 világhírű művészének száz alkotását vonultatja fel az Abigail Galéria és Aukciósház május 28-án nyíló kiállítása.

Mascia-2, Struttura 2001, Acrilico su legno, 60x34cm.JPG .jpg
Vincenzo Mascia: Struttura (2001; akril, fa; 60 × 34 cm)

A holnap tegnapja – a világ kockái című nemzetközi kiállítás a kiteljesedése annak a sorozatnak, amelyet Hajdú Kata, az Abigail Galéria tulajdonosa 2011-ben indított el azzal a céllal, hogy közelebb hozza a magyar közönség számára a modern művészet egyik legmarkánsabb stílusirányzatát, a geometrikus absztrakciót. A kiállító művészek 14 országból érkeznek, és több mint száz alkotásuk lesz megtekinthető és megvásárolható a kiállítás ideje alatt. Az alkotók ugyan azonos formanyelv keresztmetszetén találkoznak, mégis egyedi szisztémát, ritmust, diverz eszköztárat felvonultatva kommunikálnak a műveiken keresztül. 

A kiállító művészek között van Helen Vergouwen, Haruhiko Sunagawa, Gael Bourmaud, Daniel de Spirt, Henry Prosi, Vincenzo Mascia  és Gianfranco Nicolato. Több művésznek most először lehet a műveit Magyarországon megtekinteni. 

A kiállítás kurátora Nem’s Judith műgyűjtő, geometrikus absztrakt stílusban alkotó képzőművész; képei közül néhány ez alkalommal is megtekinthető lesz. 

A kiállításmegnyitón kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül, amelyen Nem’s Judith mellett Szöllősi-Nagy András professzor, hidrológus, műgyűjtő, a MOMŰ társalapítója és dr. Galgóczi Gergely jogász, műgyűjtő vesz részt. A beszélgetés moderátora Martos Gábor művészeti író. A megnyitó zenei hangulatáról a 2024-es Junior Prima díjas Papp Mátyás és zenésztársai gondoskodnak.

A galériában megtalálhatóak a geometrikus művek mellett a hazai 20. századi klasszikus és a 21. századi modern alkotások is. Így a galéria a vizuális kulturális művek széles spektrumát kínálja a gyűjtők és befektetők számára.

A kiállításmegnyitón a részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni itt lehet