fbpx

George Clooney, a U2 és Gladys Knight is megkapta a Kennedy Központ díját

George Clooney hollywoodi sztár, a U2 rockegyüttes és Gladys Knight soulénekesnő is megkapta vasárnap a washingtoni Kennedy Központ életműdíját.

Kennedy Center honorees US actor George Clooney and musician Bono of Irish rock band U2 arrive at the Kennedy Center Honors at the Kennedy Center in Washington, DC, December 4, 2022. (Photo by SAUL LOEB / AFP)

A hírességeket a gála előtt Joe Biden elnök is fogadta a Fehér Házban. „Köszönjük, hogy megmutatták nekünk a művészetek erejét” – méltatta a művészeket Biden, külön-külön is megemlékezve a díjazottakról. A Kennedy Központ idei díjazottjai között szerepelt még Amy Grant popénekesnő és Tania Leon zeneszerző is.

A John F. Kennedy egykori elnökről elnevezett Kennedy Központ az amerikai főváros legnagyobb kulturális intézménye. Az előadóművészeteket díjazó elismeréseit évente adják át a kiválasztott művészeknek az amerikai kultúrára tett hatásuk elismeréseként. Díját korábban mások mellett Meryl Streep, Aretha Franklin, Robert De Niro, George Lucas, Tom Hanks és Sting vehette át. Tavaly Joni Mitchell énekesnő és Bette Midler színésznő is a díjazottak között volt.

Nyitókép: Bono, az ír U2 zenekar énekese és George Clooney amerikai színész a Kennedy Központ díjátadóján. Fotó: AFP/Saul Loeb

A rovat további cikkei