A Face Yourself a jövőre megjelenő Totem lemezt vezeti fel, amiről legközelebb december 10-én hallhatók dalok a Trafóban, a Freakin’ Disco évzáró koncertjén.

A legutóbbi, 2020-as EP óta csak filmzenét hallhattak a rajongók, de a Face Yourself kislemezre megérte várni. Nemcsak egy klipet és az ehhez készült rádióverziót kapták meg, de az eredeti dal és a cseh HRTL producer remixe is megtalálható az EP-n.

„A SongLab-re küldtük be ennek a számnak a demóját, ahol négy híres producer választott ki egy-két dalt, amiben szívesen közreműködne. Steve Dub a mi dalunkat választotta. Így kezdődött el vele a közös munka. Először még a stúdiózás előtt tett javaslatokat, amitől jobban kirajzolódott a zenében az élőzenekari hangzás, aztán amikor már sokkal jobban összeállt a szám a mi oldalunkról, elküldtük neki, hogy dolgozzon rajta. A végén közösen csiszolgattuk, simítgattuk, mire a végleges állapotát elnyerte. A szerkezeten és a hangzáson dobott igazán nagyot az ő munkája” – fogalmazott a zenekarból Keresztes Gábor.

Nem biztos, hogy Steve Dub nevét mindenki ismeri, de ha a The Chemical Brothers, Moby, a The Prodigy nevét vagy az öt Grammy-díját említik, akkor egyértelművé válik, hogy mekkora mérföldkő egy magyar zenekarnak egy ilyen kaliberű szakemberrel együtt dolgozni.

Steve Dub mellett Hajdu Szabolcs filmrendező is együttműködött a zenekarral, ő forgatta a dalhoz készült videoklipet.

A zenekar dobosa, Szabó Sipos Ágoston mesélt az összefonódás eredetéről: „Hajdu Szabival először egy színházi előadás kapcsán találkoztunk, aztán mi csináltuk a Békeidő című filmjének a zenéjét, és ott merült fel, hogy készítene nekünk klipet. Ez most végre összejött. Az ötlet, a koncepció mind Szabié, rábíztuk magunkat az ő kreativitására, és ahol tudtuk, segítettük a munkáját. Nagyon hálásak vagyunk neki és annak a rengeteg embernek, aki ezen az anyagon dolgozott.”

„Nagyon szeretem a zenéjüket, mindig vonzódtam az ilyen típusú kísérletezéshez, ami azon a határon mozog, hogy nagyobb közönséghez szól, de folyamatosan tartja a kísérleti formát. A klipben is próbáltam ezt megtalálni” – fogalmazott a rendező.

December 10-én a zenekar a Trafóban zárja az évet. Most is különleges vizuállal egészül ki a zenéjük, Varga Vince és Bredán Máté egészen nagyszabású látványvilággal készülnek. A közönség a koncerten beleshet a készülő Totem dalaiba, és persze a most megjelent Face Yourself is hallható lesz.