fbpx

Grandiózus szólisták az Anima Musicae sorozatában

A három koncertből álló sorozat fellépői közül Giovanni Guzzo neve már ismerős lehet a hazai közönség számára. A másik két kiváló hegedűművész, Sebastian Bohren és Tedi Papavrami először lépnek fel Magyarországon.

A zene lelkéről elnevezett kamarazenekar az új évadban is világhírű művészeket lát vendégül, akik szólistaként, koncertmesterként vagy éppen karmesterként közreműködnek a Zeneakadémia Nagytermében. Az együttes Grandioso bérletének főszereplői a komolyzenei élet igazi éllovasai, játékuk és nem mindennapi műsorok felejthetetlen élményeket ígérnek a hallgatóságnak.

Giovanni Guzzo hegedűművész. Fotó: Magnus Contzen

A sorozat első koncertje november 27-én lesz hallható a Zeneakadémia Nagytermében, ahol a venezuelai születésű Giovanni Guzzóval lép színpadra az együttes. A jelenleg a Camerata Salzburg koncertmestereként tevékenykedő művész a világ legrangosabb zenekaraival lépett már fel, olyan kiválóságokkal dolgozott, mint Joshua Bell, Martha Argerich, Maxim Vengerov, Takács-Nagy Gábor. Tanulmányai befejeztével az intézmény történetének legfiatalabb oktatója lett a londoni Royal Academy of Musicon, jelenleg pedig a grazi Hochschule für Musik professzora. Páratlan játékát egy 1751-ben készült Gagliano hegedűn élvezheti a közönség. A művészt először 2015-ben hallhatták az Anima Musicae Kamarazenekar élén az Óbudai Társaskörben, akkor szólistaként és koncertmesterként is debütált, majd 2018-ban folytatódott az együttműködés.

A november 27-i koncerten Guzzo ezúttal karmesterként is bemutatkozik. Joseph Haydn ,A lakatlan sziget” nyitánya és Beethoven IV. szimfóniája között pedig Mozart A-dúr hegedűversenyét játssza.

Március 2-án a fiatal svájci hegedűművész, Sebastian Bohren, április 22-én pedig az egyik legsokoldalúbb szólista, Tedi Papavrami érkezik az együtteshez.

Nyitókép: Anima Musicae Kamarazenekar. Fotó: Felvégi Andrea

A rovat további cikkei