A darab során az idős édesanyjukat elveszítő Annette-et és Bernadette-et kísérjük végig gyászútjukon. A rendező, Szabó K. István Notte valószerűtlen megoldásokkal fűszerezett, road movie-szerű darabját, amelyben a két nő végigfurikázik Franciaországon déltől északig, egy teátrális, expresszív körmenetté alakítja. Belső utazás, térben és időben visszafelé.

Annette és Bernadette szerepét Majzik Edit és Oláh Zsuzsa alakítja. „A darab humora egyrészt a testvérek kapcsolatából fakad, másrészt milyen is lehet az, amikor valakik hatvan körül jönnek rá, hogy a családi vállalkozáson és a betegápoláson kívül is van élet. Ez nyilván tele van mindenféle rémisztő történettel, amit ők kellő humorral vesznek. És az egymás közötti viszonyuk sem teljesen felhőtlen, mert bár azt hiszem, hogy nagyon szeretik egymást, akit a legjobban szeretünk, azt tudjuk a végletekig halálba cikizni”– mondja Majzik Edit.

A könnyes, vidám utazásra első alkalommal október 3-án indulhatnak el a nézők. A produkciót a MagdaFeszt nyitóelőadásaként hétfőn 19 órától játsszák a Csokonai Fórum Kóti Árpád-termében.

Forrás: Csokonai Színház. Fotók: Máthé András