fbpx

Da Vinci Learning nap

Optikai csalódás, optikai illúzió. Mit is jelent ez pontosan? Ezek a jelenségek a látási folyamat téves észlelései, amikor a szemünkkel érzékelt képek eltérnek a valóságtól. Tehát a szemünk mást lát, mint az agyunk. Ilyenkor elménk különböző javításokat végez azon, amit a szemünk lát és ebből következően be is tudjuk csapni az agyunkat.
Bizonyos esetekben olyan, mintha megváltozna a szemünk színe? Milyen optikai törvények okozzák ezt a jelenséget?
A fény energiát szolgáltat sejtjeink számára és kihatással van mindennapi hangulatunkra, közérzetünkre, életünkre. Gyógyító hatását már az ókori rómaiak is felismerték, a természetes napfényt kúraszerűen használták.
Lencsék, kamerák, látószögek, eszközök és fogalmak, amelyek körülvesznek, de vajon tudjuk mit rejtenek, hogyan működnek?
 
Ennyi és még sok egyéb kérdés merülhet fel az optika témakörében, amelyre előadónk, Hertlein Károly, a Budapesti Műszaki Egyetem fizikai kísérleti laboratóriumának vezetője, a Da Vinci Learning nap keretében, december 15-én, 11:40 órai kezdettel válaszol.
 
A nap folyamán szórakoztató fizikai és kémiai kísérletekkel, játékos vetélkedőkkel, Edupress Tudáspróbával, exkluzív filmvetítéssel és interaktív előadással várjuk a látogatókat. A mostani Öveges termi kísérlet bemutatókon az optikával kapcsolatos legizgalmasabb kísérletekkel készülnek a CSOPA előadói.
 
További részletek, érdekességek, hírek és interaktív tartalmak a Da Vinci Learning – Magyarország Facebook oldalán: http://www.facebook.com/davincitv és honlapján: http://da-vinci-learning.hu/

A rovat további cikkei