fbpx

Mesefesztivál a Tabán lábánál

Kun Fruzsina alkotása

(MTI) – A Gesztenyésligetben a programok délelőtt fél 11-től várják a mese- és játékkedvelő gyermekeket szüleikkel; zenés bábelőadás szórakoztatja a publikumot Sárkány a lépcsőházban címmel, majd Kun Fruzsina dedikálja az általa illusztrált mesekönyveket az olvasóknak. Az érdeklődők játékos anyanyelvi képességfejlesztő foglalkozáson is részt vehetnek, majd megtekinthetik az Egérparádé című bábjátékot.

 
A Naphegy Kiadó e napon nyíló Krisztina téri boltja, az Anno is színes napot kínál közönségének: a látogatók egyebek mellett beszélgethetnek Bán Csabával Égi tünemény című könyvéről, de vizuális képességfejlesztő foglalkozás és könyvkészítés is szerepel a programok között.
 
Kiss Márton festőművész jávai mesékről és legendákról beszélget majd a gyerekekkel, Finy Petra költő és Holló Anna illusztrátor a Parajos gőte és egyéb furcsaságok című könyvüket mutatják be a közönségnek. A könyvesboltban Kun Fruzsina festőművész meseillusztrációiból összeállított kiállítás is látható, de a játék- és könyvvásár is a helyszínre csalogatja majd a gyerekeket. A boltban a galériát a gyerekeknek alakították ki, ahol játszhatnak, olvashatnak, könyveket nézegethetnek, foglalkozásokon vehetnek részt, de akár heverészhetnek is, amíg szüleik a kínálatból válogatnak.

A rovat további cikkei