fbpx

Győr ad otthont a Magyar Színházi Társaság novemberi Jó kérdés beszélgetésének

Szokatlan időpontban lesz a következő Jó kérdés: november 20-án, vasárnap 13.30-kor kezdődik a beszélgetés a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy-termében, ahova a sorozat állandó moderátora, Seres Gerda a Rába-parti város színházigazgatóit várja.

Kocsis Rozi a Vaskakas Bábszínházból érkezik, Velekei László a Győri Balettet képviseli, házigazdaként pedig Bakos-Kiss Gábor, a Győri Nemzeti Színház igazgatója lesz jelen. És ahogy az idei újragondolt, a Magyar Színházi Társaság vidéki tagszínházait bemutató sorozatban az érdeklődők már megtapasztalták, ezúttal is lesz egy helyi újságíró vendég. Farkas Mónika jól ismeri az intézményekben folyó munkát, és segít kontextusba helyezni a folyamatokat.

Velekei László 2020 óta vezeti a Győri Balettet, ahol korábban, 2015-től művészeti vezető volt, azt megelőzően pedig balett-táncosként, majd koreográfusként és művészeti asszisztensként dolgozott.

Bakos-Kiss Gábor előbb jogászként, majd színművészként diplomázott. Játszott Debrecenben és a Nemzeti Színházban, volt a Váci Dunakanyar Színház művészeti vezetője és a Karinthy Színház igazgatója. A Győri Nemzeti Színházat 2021. július 1-től vezeti.

Kocsis Rozi a bábszínészi pályafutását a pécsi Bóbita Bábszínházban kezdte, 1992 óta tagja, 1997 óta igazgatója a Vaskakas Bábszínháznak. A beszélgetéssorozat idei fókusza az újragondolt klasszikusok – nekik mit kell idén újragondolni?

A beszélgetés nyitott a közönség számára, és a szokásoknak megfelelően élőben követhető a Magyar Színházi Társaság és a Jó kérdés, valamint az érintett intézmények Facebook-oldalain.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

A rovat további cikkei