A győri Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér irodalmi műsorral jelentkezik pénteken délután öt órától a Facebook-oldalán a magyar költészet napja alkalmából. Az Egy szenvedély margójára című műsorban Pilinszky János költő életművéből válogat Orbán György előadóművész és Kovács Gábor muzsikus. A videót később az intézmény Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján is meg lehet tekinteni.

A győri Író Alkotók Klubja vasárnap szintén a YouTube-csatornáján oszt meg egy összeállítást, amelyben a klub tagjai mondják el saját verseiket, de a kezdő és a záró költemény is József Attila egy-egy alkotása lesz. Az összeállítás végén versképek is szerepelnek Erdős László és Dittrich Panka fotóira.

A Soproni Múzeum munkatársai a soproniak által a múzeumnak beküldött kedvenc versekkel vagy versrészletekkel díszítik fel a Deák téren a Lenck-villa kerítését. A magyar költők sorait szombaton és vasárnap olvashatják az arra sétálók. A költészet napját 1964 óta ünnepeljük minden évben április 11-én, József Attila születésnapján.

Nyitókép: Orbán György és Kovács Gábor. Forrás: Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér