Tompos Kátya és Fugato Orchestra különleges közös koncertet ad július 19-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon, Bach születésének 330. évfordulójának alkalmából.

A háromszoros Fringe-közönségdíjas Fugato Orchestra, a hazai zenei élet egyik legsokoldalúbb formációja. Az együttes egyesíti a minőségi könnyűzenét a mesterien megírt komolyzenével. A Fugato színes és virtuóz hangzásvilágát a szimfonikus hangszerek dobbal, basszusgitárral és elektronikával történő társítása teszi egyedivé.

A már külföldön is sikerrel bemutatott Ha ezt Bach hallaná? című előadás izgalmas Bach-feldolgozásokból, régizenei elemeket átörökítő szerzeményekből valamint a barokkból is inspirálódó, a ?progresszív rock? virágkorában keletkezett művek kamaraátirataiból áll.

A zeneszerző Alpár Balázs, aki a Müpa és Klasszik Rádió hang-arculatának tervezése mellett számos film- és reklámzene esetében mutatta már meg tehetségét. A koncert során az ő átiratai és szerzeményei csendülnek fel, izgalmas és egyedi stílusban.

A koncert vendége Tompos Kátya, a Nemzeti Színház kiváló színésznője, aki a Valami Amerika 2. című filmben csillogtatta meg először énektudását. Az István, a király 2013-as előadásán Réka szerepében hódította meg a Papp László Sportaréna és a Szegedi Szabadtéri Színpad közönségét. Énekesnőként otthonosan mozog a jazz, a pop és a világzene világában. 2013-ban jelent meg első szólólemeze Keresztül Európán címmel, amelynek anyagával tavaly fellépett a Városmajorban, és azóta is sikerrel turnézik országszerte.

A Ha ezt Bach hallaná? műsor további koncertek:

Augusztus 2. 14:00 h Művészetek Völgye, Kapolcs
Augusztus 21. 18:00 h Siófok
Október 2. 19:00 h Vác

Zenekar weboldala: http://www.fugato.org/

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Xv0DQyg--Rg

Facebook: https://www.facebook.com/fugatoorchestra

További információ és jegyvásárlás:

szabadter.hu