Közleményük szerint „amióta egy parlamenti képviselő a sajtó előtt ledarált egy neki nem tetsző mesekönyvet, megszaporodtak a fenyegetések és a jól szervezett verbális támadások a könyvkereskedők ellen”.

Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom politikusa szeptember végén nyilvánosan ledarálta a Meseország mindenkié című kötetet, „homoszexuális propagandának” minősítve az alkotást. Az eset óta „könyvterjesztők kapnak zaklató írásos és telefonüzeneteket, automata emailbombák segítségével kísérlik megbénítani a levelezőrendszereket. Telefonon fenyegetnek könyvesboltokat – köztük olyanokat is, amelyek nem is árusítják a szóban forgó könyvet, de rákerültek valamely könyvellenes szervezet listájára” – írja az MKKE.

Kedden egy politikai szervezet valótlan tartalmú, uszító politikai feliratokat ragasztott több könyvesbolt bejáratára. „Ez már végképp nem politikai véleménynyilvánítás vagy kritika, hanem törvénysértés” – szögezi le a közlemény, amely azzal zárul, hogy az MKKE „türelmes és toleráns a könyvek tartalmi sokszínűségét elfogadni képtelen politikai szervezetekkel szemben. De van egy határ, amit nem lehet átlépni. Hagyják békén a könyvesboltokat!”.

Fotó Könyvesbolt Kecskeméten 1968-ban. Fotó forrása: Fortepan