A Zene x Mozgás szeptemberi eseményén az autodidakta tehetségeké lesz a főszerep, hiszen zenei és táncos szempontból is igazi self-made alkotók érkeznek majd az A38 Hajóra.

A táncos vonalról Simkó Beatrix lesz Grecsó Zoltán vendége. „Trisha” soha nem tanult intézményes keretek között táncot, viszont az, hogy az előadóművészet egész életét végigkísérte, egy sikeres koreográfusi karrierbe futott ki. Több neves díjat is bezsebelt már, és számtalan előadása nemzetközi sikernek örvend: out-of-the-box gondolkodásával folyamatosan újító, progresszív látásmódokat hív elő művészetéből. Hozzá társul Jenei Lilla és Julien Klopfenstein, akik a Budapest Táncszínházban töltött éveik után legújabb előadásukban (Pure Dance) emberi érzelmeket prezentálnak a test nyers mozgásainak nyelvén.

A zenei oldalról érkező vendég is részben autodidakta módon tanult muzsikálni. Manoya (Hodosi Enikő) a zongorával kezdte, majd a gitárral teljesedett ki, magától lett a dalszerzés mestere. 2003-ban pedig egy angliai kitérő után a nagysikerű Neo zenekar dalszerző-énekes-frontembere lett. 2012 óta szólóban alkot. Ezúttal Éles Gábor (É.G.) gitárművésszel kiegészülve, duóban érkeznek szeptember 19-én az A38 Hajóra.

Nyitóképen részlet Jenei Lilla és Julien Klopfenstein előadásából. Fotó forrása: A38