fbpx

Hajós Alfréd emlékszobor készítésére lehet pályázni

Hajós Alfréd (1878-1955) munkásságára és örökségére emlékezne az a köztéri szobor, amelynek megalkotására a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) és a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (Mazsike) írt ki országosan nyílt pályázatot.

Hajós Alfréd az újkori olimpiai játékok első magyar bajnoka. Életműve, sportolói, sportvezetői, újságírói, építészi és közéleti tevékenysége példaértékűen testesíti meg az ókori olimpiai eszményt, a test és lélek harmóniájának fontosságát, amelyet az újkori játékok hitvallásuknak tekintettek.

A szobor Budapesten, a Margitszigeten kap majd helyet.A kivitelezésre 30 millió forint áll az alkotók rendelkezésre.

A kétfordulós pályázat első körében a pályázati dokumentációt szükséges leadni 2021. március 28-ig. Ennek tartalmaznia kell a művészi koncepció ismertetését és a művészi vázlatot, az emlékszobor műszaki leírását és a kivitelezés menetét.

A beérkezett pályaműveket a MANK által összehívott szakmai zsűri bírálja el 2021. április 11-ig, ezt követően a sikeres alkotóknak 2021. augusztus 29-ig van lehetőségük a tervezett műről egy modellt készíteni, amely méretarányosan mutatja be az alkotást.

A részletes pályázati kiírás a www.alkotomuveszet.hu oldalon található.

Forrás: MANK. Fotó forrása: wikipédia.org

A rovat további cikkei