fbpx

Hajóval a Müpába

20170425_mupa_hajoallomas_c_posztos_janos

A D11-es és a D12-es hajójárattal Újpesttől és a Rómaifürdőtől, már meghosszabbított útvonalon, a Müpa ? Nemzeti Színház kikötőig lehet utazni. Az új hajóállomás ünnepélyes átadásán Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes hangsúlyozta a fejlesztés szimbolikus értékét: ?egy ilyen utazás ? miközben Budapest csodálatos panorámájában gyönyörködhetnek a hajó fedélzetéről ? remek nyitány az ezt követő kulturális élményhez?.

 

Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója felidézte: amikor a Müpa elkészült, sokan feltették a kérdést, nincs-e túlságosan messze a városközponttól, ám az elmúlt 12 évben a Müpa a város szerves részévé vált és az intézmény rengeteget tett és tesz azért, hogy egy új kulturális városközpont alakuljon ki a vonzáskörzetében.

?Magyarország egyik legmodernebb kulturális intézményeként az innováció és sokszínűség mellett a megközelíthetőség is fontos érték ? a szó legszorosabb és átvitt értelmében is? ? mondta el Káel Csaba, kiemelve, hogy a Müpa az új kikötőnek köszönhetően most már nemcsak sínen és közúton, de hajójárattal is elérhető, sőt a tervek szerint a közeljövőben egy Bubi-állomással gazdagodik a kerület, a kerékpárosok legnagyobb örömére.

20170425_mupa_hajoallomas_c_posztos_janos_3

Dr. Dabóczi Kálmán a BKK vezérigazgatója példaértékűnek nevezte a Müpa, a Nemzeti Színház, a Fővárosi Önkormányzat, a BKK és a BKV együttműködését, amelynek eredményeképpen létrejöhetett az új kikötő és bővülhet a szolgáltatás. A. Szabó Magda, a Nemzeti Színház stratégiai igazgatója Budapest legszebb közösségi közlekedési útvonalának nevezve a Dunát, Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója pedig emlékeztetett arra: öt éve indult újra a menetrend szerinti közösségi közlekedés a Dunán és naponta mintegy kétezren veszik igénybe a D11-es és a D12-es hajójáratot.

 

20170425_mupa_hajoallomas_c_posztos_janos_2

Az új Müpa ? Nemzeti Színház hajóállomásra április 25-én érkezett meg az első hajó, az ünnepélyes megnyitót követően a hét minden napján menetrend szerinti járatokkal érkezhetnek a látogatók.

A rovat további cikkei