Szeptember 30-án a Művészetek Palotájában a közelgő World Music Expo kapcsán tartottak sajtótájékoztatót. Az eseményen felszólalt Weyer Balázs, az eseményt szervező Hangvető programigazgatója, Lelkes András, az intézmény ügyvezetője, Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, valamint dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára.

0T8B7211

Weyer Balázs kiemelte az október 21. és 25. között megrendezendő WOMEX itthoni szereplésének fontosságát, ami azon is látszik, hogy ?állami és gazdasági szereplők fogtak össze azért, hogy ide tudjuk hozni a rendezvényt.? Az esemény fő támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amely 300 millió forinttal járult hozzá ahhoz, hogy a WOMEX Budapestre jöjjön, ezáltal is megerősítve fővárosunk kisugárzását a kulturális turizmusban.

Káel Csaba kiemelte, hogy Budapesten a WOMEX a lehető legtermészetesebb közegébe érkezett, hiszen a népzene a magyar kultúra mindennapjainak része. Lelkes András hozzátette, hogy egyfajta tehetségkutatóként is gondolhatunk a rendezvényre, ahol mindenféle zenei stílus, például a rap is képviseltetni fogja magát a világ minden pontjáról. Hat helyszínen, többek között a Müpában, az A38-on és a Bálnában lesznek a programok, amelyekre főként külföldi látogatókat várnak. Minden felszólaló kiemelte a rendezvény nulladik napját, amelynek keretében október 20-án tíz magyar együttes mutatkozhat be a zenei színtér nemzetközi képviselői előtt.

0T8B7266

A sajtótájékoztató végén az expón is fellépő Palya Bea, valamint a Romengo adott elő a megjelenteknek.

Fotó: Varga Ildikó