fbpx

Hamarosan kezdődik a PLACCC Dance minifesztivál

A természet és az ember kapcsolatát dolgozza fel a PLACCC Fesztivál 2021-es táncos különkiadása, a PLACCC Dance. A művészek áprilistól júliusig olyan projekteket mutatnak be, amelyeket valamilyen módon a jelenlegi helyzet ihletett.

A PLACCC Dance minifesztiválon a művészek a járványhelyzetre reagálva a biztonságos távolságtartás követelményét dolgozzák fel. Ezt azonban nem akadályként, hanem lehetőségként felfogva hoznak létre alkotásokat, melyeket részben a virtuális térben, nagyobb részben pedig budapesti köztereken mutatnak be. A fesztivált felvezető produkció április 24-én, szombaton a művészet és a technológia segítségével a fák titkos életét mutatja be egy virtuális sétán. 

A tavaszi program a brit Thor McInterly-Burnie és a PLACCC Fesztivállal rendszeresen együttműködő Ivanyos Ambrus (MeetLab) Resonance című alkotásának digitális bemutatójával indul az interneten. A két egymásra épülő szakaszból álló projekt első fázisában a művészek egy online bejárható audiosétára invitálják a közönséget a Hunyadi tér digitálisan megalkotott 3D terében. A második szakaszra szeptember elején kerül sor, amikor a hanginstalláció a fizikai térben is látogatható lesz. 

Mészáros Máté: A távolság mechanikája, fotó: Bartha Máté

A Resonance digitális bemutatóját követően a tervek szerint május 27. és július 2. között jelentkezik a PLACCC Dance rendezvénysorozat, amelyben a felkért művészek eleve a járványhelyzethez alkalmazkodó innovatív formákkal készülnek – szem előtt tartva, hogy adott esetben természetesen a rendezvény későbbi időpontra halasztására is sor kerülhet.

A PLACCC Dance programjainak helyszínei és pontos időpontjai a következő hetekben véglegesednek. A döntés során a szervezők elsődleges kritériumként veszik figyelembe az egészségügyi szempontból biztonságos megvalósítást.

Nyitókép: Resonance

A rovat további cikkei