Az ötödik nyáron várja az érdeklődőket a #KedvesZsámbék! zenés felolvasószínházi sorozat Seres Tamás rendezésében a Zsámbéki Nyári Színházban. A Zichy-kastély ősfás udvarának szabadtéri színpadán irodalom és zene találkozik, színészek és zenészek idézik meg nagy költőink gondolatait.

A #Kedves Zsámbék! estéinek ízét részben a spontán pillanatok adják, az összenevetések, egy nem várt asszociáció, vagy éppen verscsere, ahogyan a régi kortárssá válik, ahogyan egy gondolat évszázadok múlva is hat és tovább él. A rendező, Seres Tamás előszeretettel hoz össze olyan művészeket a #KedvesZsámbék! színpadára, akik még nem, vagy nem gyakran játszottak együtt, a találkozások így mindig frissek, üdék és tele vannak meglepetéssel.

Az első előadás címe Színház-Történet-Klasszikusok, amelyet július 23-án tartanak Wunderlich Józseffel, Hajdu Steve-vel, Csuja Imrével és Dresch Mihállyal. Örök versek, történetek, részletek, anekdoták az emberiség kultúrtörténetének legizgalmasabb fejezetéről, a színházról négy nagy művészegyéniség előadásában, ahol a szöveg és zene eggyé válik, egymást segítve a színpadon.

A második, Természet-Falu-Város este, avagy nagy zarándoklat nagy költőink életművében utazás térben és időben a klasszikustól a kortársig Trill Zsolt, Hámori Gabriella, Csákányi Eszter és Csorba Lóránt tolmácsolásában augusztus 13-án.

A #Kedves Zsámbék! sorozat mindegyik estje egyszeri találkozás, alternatív ősbemutatók sorozata.

Nyitóképn Csákányi Eszter. Fotó: Fejér János