2015. szeptember 10-én kerül a hazai mozikba a többszörösen díjnyertes Mátyássy Áron új rendezése, a Víkend, mely igazi sztárparádét és különleges izgalmakat ígér. Az egy erdélyi falucskában, a hegyek között rémületes kalandokat átvészelő három budapestit Gryllus Dorka, Simon Kornél és Lengyel Tamás alakítja; játszik még a filmben Árpa Attila, Vass Teréz és Szabó Domokos is. Az Erdélyben, Magyarországon és Indiában forgatott film fordulatai a rendező valamint Gál Péter és Tóth Csaba forgatókönyvírói munkáját dicsérik. A filmesek nem titkolt célja, hogy bebizonyítsák: egy hazai gyártású thriller is lehet hátborzongató, meghökkentő és sikeres.

Az előzetes 16-os korhatár besorolást kapott:  

A hivatalos szinopszis szerint három jómódú, sikeres, boldog ember együtt indul Erdélybe, hogy egy kis hegyi faluban vadászattal töltsék a hétvégét. István (Lengyel Tamás) a milliomos építési vállalkozó, Márta (Gryllus Dorka) az ügyvédje és László (Simon Kornél) az ügyvédnő férje könnyed, békés, boldog napokra számít.

De tévednek.

Egy baleset során meghal egy falubeli férfi.

A látszólagos nyugalom gyorsan semmivé foszlik. Fokozatosan kiderül, hogy mind a három vendégnek megvan a maga titkos terve: a múltjukban rejlő titkok a szövetségesekből ellenséget, az ellenségekből talán újra szövetségest csinálnak. Az isten háta mögött, a Kárpátok sziklái között elszabadulnak a vad, ősi ösztönök ? és mindenki csak magára számíthat?

 

Mátyássy Áron rendező 2009-ben Utolsó idők című első játékfilmjével elnyerte a Magyar Filmszemle fődíját; az alkotást világszerte számos nemzetközi filmfesztivál versenyprogramjába is meghívták. A Magyar Televíziónak forgatott Átok című tévésorozata a 2010-es Filmszemlén a Legjobb televízió film díját nyerte el, és megkapta az EuroMedia Awards Seal of Approval díját is. Legutolsó munkája a Csukás István kisregényéből forgatott Berosál a rezesbanda című ifjúsági tévéfilm volt.