A nemzetközi szereplőgárdával 2016-ban, Marokkóban forgatott film noir történetének középpontjában egy svájci üzletember, Victor Ganz áll, aki fiatalkori szerelmi kalandja után húsz évvel tér vissza az észak-afrikai országba. Az üzleti út azonban hamar rejtélyek labirintusába vezeti, ahol múlt és jelen végzetesen összefonódik.

tegnap_forgatasi_kep_02_600x400.png
Tegnap (forgatási kép)Fotó: www.onetwofilms.com
A Before Dawn című rövidfilmjével Európai Filmdíjat nyert rendező szerint a film rejtélyének forrása nem a főszereplő számára idegen közeg, hanem önmaga. ?Nem a hosszú árnyakban és a sötét sarkokban kell keresni a megoldást. Lényegében a krimi szép lassan egy belső krimivé, egy pszichológiai drámává alakul át? ? idézi az MTI-hez eljuttatott közlemény Kenyeres Bálintot.
A nemzetközi színészgárdával készült film főszereplője a román Vlad Ivanov, akit leginkább a cannes-i Arany Pálma-díjas 4 hónap, 3 hét, 2 nap című filmből vagy a Toni Erdmannból ismer a közönség. A főbb szerepekben Jacques Weber, Féodor Atkine, Djemel Barek, Jo Prestia, Johanna ter Steege és a Timbuktuból ismert Toulou Kiki láthatók.
A Tegnap magyarországi bemutatója szeptember 13-án várható, a budapesti és vidéki mozikon kívül számos alternatív helyszínen rendeznek majd közönségtalálkozóval egybekötött vetítést ? olvasható a közleményben.
Forrás: MTI