Tavaly szeptemberi nyitása óta majd 3000 ember látta a Volt egyszer egy Ifipark? című tárlatot, s közel négyezren követik a Facebookon is a kiállítással kapcsolatos híreket. A Várkert Bazár Déli palotáiban található interaktív tárlaton száznál is többen kértek dalokat, és szinte egy egész úttörőcsapat adta meg a nyakkendő- és szoknyahosszát az egykori Budai Ifjúsági Park legendásan szigorú öltözködési szabályait megidézve. Az Azok a régi csibészek című poptörténeti talkshow-sorozatnak négyszer adott otthont a kiállítás: visszatérhetett az Ifiparkba Schuster Lóránt, Pataky Attila, Török Ádám és Kóbor János is. A kísérőrendezvényeknek rendszerint kicsinek bizonyult a kiállítótér, csak az igazán frissek és gyorsak fértek be, de aki nem jött el, a számítógépe előtt pótolta az élményt: a beszélgetésekről készült videókat eddig közel háromezren töltötték le.

1549249_914746865269219_9037359075086256060_n

A Volt egyszer egy Ifipark? című kiállítás még február 28-ig látogatható a Várkert Bazárban, keddtől vasárnapig, 10 és 18 óra között. A tárlat Facebook-oldalán február 26-ig minden nap nyereményjátékot hirdetnek, melynek keretében két-két belépőjegyet sorsolnak ki a résztvevők között.

A tárlat rendezői, Bajnai Zsolt, az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium vezetője és Vass Norbert, a Cseh Tamás Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzéséért Alprogramja koordinátora szerint a hiánypótló kiállítás egy nagyszabású könnyűzene- és popkultúra-történeti múzeum előfutára lehet.

A kiállítás az NKA Cseh Tamás Program keretében valósult meg, kiemelt támogatója a Szerencsejáték Zrt.