hamupipoke_kiemelt

Hamupipőke, a félig elárvult lányka története a világ egyik legkedveltebb meséje, melynek legismertebb változata a Grimm-testvérek feldolgozása. Ezt a verziót írta zenés színpadra az osztrák szerzőpáros, Thomas Jorda és Pavel Singer. A Teréz körúti színház ezúttal klasszis énekesekkel erősít.

A magyarországi bemutató az opera- és operett világából ismert művészekre épül, a főszerepeket azonban ígéretes fiatal énekesek alakítják. A címszerepet a tizenhét éves Varga Vivien játssza, aki több televíziós műsorfolyamban szerepelt már sikerrel. Hamupipőke hercegeként Ódor Botond lép színpadra. A fiatal tenor több operaprodukcióban kapott szerepet az elmúlt években, többek közt a Pécsi Nemzeti Színház Macbeth előadásában. A címszerepben még Sipos Marianna, több nemzetközi verseny döntőse és különdíjasa látható, a további szerepeket Iván Gál Judit, Teremi Trixi, Bokor Jutta, Vághelyi Gábor, Zsadon Andrea, Egyházi Géza, Szolnoki Tibor és Dénes Viktor alakítja. A karmester Tassonyi Zsolt.

?A gyerekeket néha ki kell szedni a hightech világából, és megmutatni nekik azt a varázslatot, ami nem a technika, hanem az ember által jön létre. Amikor a képernyő, és az animáció helyett az élő, személyes találkozás és a fantázia adja az élményt?  ? mondta Bank Tamás, a Játékszín igazgatója a bemutatóval kapcsolatban.

Az eredeti produkció ötletgazdája és tervezője Manfred Waba, magyarországi látványtervezője Bíró Nóra. A színrevitelben közreműködnek a Táncművészeti Egyetem gyermek növendékei, az Operettvilág Énekkara és a Kropf Balett.

Az előadásról további részletek a Játékszín honlapján találhatók.