Programsorozattal ünneplik Balatonfüreden a magyar nyelv hetét. A Hamvas Béla előtt tisztelgő rendezvényen könyvbemutató, koncertek, irodalmi estek, séták és finom borok várják a látogatókat november 6-15-ig.

A programsorozathoz ezúttal a Hamvas Napok rendezvényei is kapcsolódnak. A magyar irodalom örök megosztó, egyben legendás szerzőjét, Hamvas Bélát idézik meg zenével és ráolvasással, de lesz zarándoklat a Koloska-völgyben álló hárshoz is, amely a kultikus író Fák című esszéjét ihlette.

Az eseményen koncertet ad a Szabó Balázs Bandája és a Kaláka együttes. A nagy gourmé hírében álló író konyháját Zeliska Orsolyával járhatják körbe az érdeklődők, közben süteményeket kóstolgatva. A nagy klasszikus kulturális örökségéről Juhász Anna irodalmártól hallhatunk a tárlatvezetésén. Száraz György és Tóth Krisztina rendhagyó irodalomórát tart. Bemutatják Tóbiás Krisztián: A Mikulás rakétája című verskötetét, a szerzővel Bozsik Péter költő beszélget.

November 13-án rendezik meg a hagyományos megemlékezést Hamvas Béláról a Tagore sétányon. Kiállítás nyílik a Hamvas-hársról Szamódy Zsolt fotóművész képeiből, Udvaros Dorottya pedig egyedi hangvételű estet tart, amelyen Kollár Klemencz László, (ének, gitár) lesz a kísérője. Szarvas József színész vezetésével séta indul a hangulatos Koloska völgybe, koncertet ad a HolddalaNap Zenekar majd borkóstolóval összekötött irodalmi est zárja a Hamvas Bélára emlékezést.

A programsorozatot versimprovizációk zárják: Varró Dániel költő és Bíró Eszter énekes-színész zenei párbeszédben vonultatja fel a kortárs és az avantgárd költészetből írt saját zenés-verses átirataikat.

Nyitókép: Hamvas Béla.