fbpx

Hangszert a kézbe

A programszéria negyvenedik állomása csütörtökön érkezett Mezőkovácsházára, ahol hét szekcióban mintegy száznegyven hangszert vehetnek kézbe a látogatók.

Még nyolc állomása lesz tavasszal a sorozatnak. Egy hét múlva Siófokon, utána Tokajban lesz Hangszert a kézbe-program, és szervezik a további állomásokat is. Az elmúlt években a megyeszékhelyek szinte mindegyikén járt a sorozat, idén a járási székhelyeket szeretnék meglátogatni.

Számos kutatási eredmény igazolta: a zene jótékony hatással van a logikára, a tanulásra és a koncentrációra, kihat a problémamegoldó és a szociális képességekre is. A szervező Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz) eddigi tapasztalatai alátámasztják a korábbi felmérés eredményeit, miszerint a magyarok 80 százaléka szeretne ugyan zenélni tanulni, de csak 15 százalékuk tudja ezt megtenni.

A 2017-ben indult Hangszert a kézbe célja, hogy a fiatalok előtt megnyissa a hangszeres zenélés kipróbálásának a lehetőségét, és minél többeket vegyen rá a rendszeres muzsikálásra, a legtehetségesebbeket pedig a zenetanulásra. A programsorozat eddigi állomásain több mint 90 ezren próbálták ki a kiállított hangszereket.

Fotók forrása: a Hangszert a kézbe Facebook-oldala.

A rovat további cikkei