fbpx

Hans Zimmer új filmzenei albuma jelenik meg

Új filmzenei albuma jelenik meg jövőre Hans Zimmer Oscar-díjas filmzeneszerzőnek – jelentette be a hétvégén kiadója, a Sony Classical.

A kiadó ízelítőül egyúttal közre is adta a dupla lemez első számát, a háromrészes Last Samurai Suite című darabot Az utolsó szamuráj című filmből. A Hans Zimmer Live című dupla lemez a zeneszerző legnépszerűbb darabjainak új feldolgozásait tartalmazza. Egyebek mellett Az oroszlánkirály, A sötét lovag, a Dunkirk, a Gladiátor és az Eredet filmzenéi is újragondolt változatban hallhatók majd a korongokon.

Zimmer idén nyáron, a koncertturnéján vette fel a filmzenei számokat. Az albumot tíz fellépés műsorából rögzítették, amelyeken a húsztagú The Disruptive Collective elnevezésű zenekarát vezényelte. Zimmer maga is több hangszeren játszik a felvételeken, amelyen az Odesszai Operazenekar és Kórus is közreműködik.

„Egyszerűen a legjobb albumot akartam elkészíteni. Azt akartam, hogy a zene kicsit máshogy lélegezzen a saját környezetében. Ebben a kalandban a lehető legjobb közreműködő csapat szegődött hozzám” – idézte a zenész-karmestert a Variety.com.

A dupla album március 3-án jelenik meg, és a steraming platformokon is elérhető lesz. Zimmer egy sor új európai koncertjét is bejelentette. Az április 23-án a németországi Oberhausenben kezdődő koncertturné 15 országot érint, Budapesten június 5-én a Papp László Sportarénában rendezik meg az előadást.

Nyitókép: APA-PictureDesk via AFP/Starpix

A rovat további cikkei