November 11-én, 19 órakor az öt évvel ezelőtt elhunyt Csoóri Sándorra emlékezik a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Petőfi Kulturális Ügynökség estje, Harangok zúgnak bennem címmel.

Milyen a Csoóri-vers? Miképp jelenik meg munkásságában a népköltészeti és a történelmi hagyomány, s hogyan olvassuk esszéit? Miképp lehet ezt a páratlan életművet a legfiatalabb generációhoz közel hozni?

November 11-én Csoóri Sándor, a XX. századi magyar irodalom egyik legjelentősebb alkotója, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres József Attila-díjas költő, esszéíró, prózaíró munkásságát és személyét idézi meg az irodalmi est. A személyes hangvételű beszélgetést felolvasás és zenei betétek, vetítés színesíti.

Az est vendége lesz Kodolányi Gyula Kossuth-díjas költő, műfordító, irodalomtörténész, Illyés Mária művészettörténész, Korniss Péter, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Pulitzer-emlékdíjas fotográfus, Navratil Andrea népdalénekes és Császár Angéla Jászai Mari-díjas színművész. Az esemény szerkesztője és háziasszonya Juhász Anna irodalmár.

Az estre a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.A részvételi szándékot az alábbi e-mail-címen lehet jelezni: petofiestek@gmail.com.

Az est minden esetben a hatályos járványügyi szabályoknak megfelelően lesz megrendezve. A hatályos kormányrendelet alapján az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre, előadásokra védettségi igazolvány nélkül is szabad a belépés.