fbpx

Harmadszor rendezik meg Budapest „legkortársabb” underground művészeti fesztiválját

Az Under500 Fesztivál június 18-án és 19-én ismét egyedi válogatást mutat be a kortárs tánc, a színház, a képzőművészet és a zene területén új irányokat kutató pályakezdő és befutott művészek munkáiból az Artus Stúdióban.

2020-ban az Under500 Fesztivált a szükség szülte, a részt vevő előadóknak ez volt szinte az egyetlen lehetősége, hogy élő közönség előtt léphessenek fel két járványhullám között. A közösségileg szervezett esemény a szakma és közönség számára is alapvető igényként él tovább, ezért június 18-án és 19-én ismét megrendezik az Under500-at. Az érdeklődők láthatnak ismertebb előadásokat a közelmúltból, teljesen új műveket és folyamatosan alakuló darabokat. A koncentrált nappali menetrend után mindkét este zenei fellépők zárják a programot.

„Az Under500 vállaltan kicsi, belátható, de nagyon intenzív is egyben.

Ha valaki úgy érzi, fontos előadásokról maradt le idén, az itt egészen biztosan rengeteget bepótolhat.

Ráadásul a jól ismert és szeretett művészek mellett szokás szerint meghívtunk kevésbé ismert és pályakezdő alkotókat, társulatokat is. Fellép például Dányi Viktória és Furulyás Dóra duója, a Hodworks, de Vogue-bál és queer néptáncműhely is lesz” – nyilatkozta Szeri Viktor, a fesztivál egyik szervezője.

Az Under500-at egy önkéntes közösség szervezi, a fellépők csupán jelképes honoráriumot kapnak, a fesztivál nem profitorientált. „Elsődleges céljaink között szerepel a közösségépítés, a fellépők láthatóságának erősítése, a szakmai felelősségvállalás, a diskurzusindítás és egy független platform biztosítása mindezek számára” – tette hozzá Muskovics Gyula, a fesztivál egyik szervezője.

A fesztivál részletes napi programja itt böngészhető végig.

Nyitókép: Szabó R. Raubinek Kelemen Rambó című előadásának közönsége a 2021-es Under500 Fesztiválon. Fotó: Szabó R. János

A rovat további cikkei