A 2023/2024-es évadban a Déryné Társulathoz új tagként csatlakozik Kaszás Mihály és Pásztor Márk.

Évadzáró  társulati ülést tartott a Déryné Társulat, amelyen hagyományteremtő céllal két elismerést is átadtak. A Széppataki díjat Szemerédi Bernadett, a Színház mindenkinek díjat pedig a Déryné Társulat művészeti titkára, Póth Irén vehette át.

Az idei évadban 674 színházi előadás zajlott a Déryné Program keretében, a Déryné Társulat produkcióit pedig összesen 22.403 néző látta.

A 2022/2023-as évadban két bemutatót tartottak. A János Ferenc által írt misztikus krimit, a Szemet szemért című drámát Kis Domonkos Márk, a Déryné Program igazgatója állította színpadra, Hunyady Sándor Lovagias ügy című produkcióját pedig a Győri Nemzeti Színház igazgatója, Bakos-Kiss Gábor rendezte.


64b7b5c6573e644f9a1f90f3.jpg
Lovagias ügy. Fotó: Nemes Péter

A 2023/2024-es évadban a társulathoz új tagként csatlakozik Kaszás Mihály és Pásztor Márk.

Az évadban három magyar klasszikust mutatnak be.

A Nem élhetek muzsikaszó nélkül szerelmi történet, amely a fiatal, vidám, nagyhangú földbirtokos és a három visszavonultan élő nagynéni által felnevelt feleségének viharos, félreértésektől hemzsegő szerelmi története. Az előadást Kis Domonkos Márk rendezi, a főszerepet Kaszás Mihály és Vas Judit Gigi alakítja, a bemutató időpontja december 8.

A Patika igazi klasszikus, amely hűen ábrázolja a 20. század elejének vidéki életét. A fiatal patikussegéd egyetemi évei alatt Budapesten egy merőben más életről álmodott, ezért szomorúan tapasztalja, hogy nem lesz mit tennie a kártyázásba fulladó vidéki esten, ahol a patikusné az egyetlen virágszál… A darabot Mészáros Tibor, a kaposvári Csiky Gergely Színház művészeti igazgatója állítja színpadra, a főszerepben Kaszás Mihály, Tarpai Viktória és Pásztor Márk látható. A premier 2024. február 23-án lesz a Déryné Központban.

A Tündérlaki lányok című drámát Bakoss-Kiss Gábor rendezi. A történet középpontjában az önzetlen testvéri szeretet és az igaz szerelem keresése áll. A Tündérlaki lánytestvérek a világvárossá váló Budapesten próbálják megtalálni boldogulásukat édesapjuk elvesztését követően – e nehéz helyzet buktatóit mutatja be számunkra Heltai darabja. A premier tervezett dátuma 2024. május 31.

Július 19-én kezdődik a Déryné Fesztivál, amely 11 helyszínen, 5 napon át több mint 70 ingyenes programot vonultat fel.

A Déryné Társulat klasszikus és felolvasószínházi előadásai mellett néptáncelőadás, rockopera, bábszínházi előadás, koncertek, valamint családi programok várják az érdeklődőket Sátoraljaújhelyen és környékén. Részletek itt olvashatók.

Nyitókép: Bartha Enikő