A jazzmuzsikus kortárs, kamara és etno-jazz műfajokat ötvöz egyetlen koncerten, ezzel különleges zenei élményt nyújtva a jazz szerelmeseinek. Három formációjával mutatkozik be a TRIP WebSzínház koncertjén december 16-án.

A jazzkedvelők az Etkar Instrumental Quintet, a Trio Squelini & Csókás Zsolt és a Duetti Paralleli koncertjét élvezhetik otthonuk kényelmében.

A kiváló csellóművész Rohmann Ditta ezúttal szólóban
is és Szőke Szabolcs gadulka- és sarangijátékossal duóban, illetve a Trio
Squelini-vel is színpadra lép. A koncert két nagyon különböző zenei műfaj
különleges találkozását ígéri, sok improvizációval.

Az etno-jazzt és kortárs kamarazenét játszó, különleges hangszer-összeállítású Trió Squelini zenészei különböző felállásban évek óta muzsikálnak együtt, s számtalan lemezen szerepeltek már közösen. Ezúttal a kitűnő gitáros, Csókás Zsolt az, aki karakteres gitárjátékával gondoskodik a trió mindig megújuló koloritjáról.

Az Ektar Instrumental Quintet valahol a világzene, a kamarazene és az improvizatív jazz metszéspontjában muzsikál immáron tizenkilencedik éve. Szőke Szabolcs kompozícióit igen széleskörű inspirációk ihlették, az Ektar zenéjében tetten érhetők a régi-, a kortárs zene és a jazz hatásai is. Ez az eklektikusság és sokszínűség megmutatkozik a hangszerelésben, az egzotikus hangszerek mellett a hagyományos jazz eszköztárát is használják. Az előadásban a szigorúan komponált darabok mellett nagyon hangsúlyosan jelen van náluk az improvizáció.

Nyitókép: Szőke Szabolcs és Rohmann Ditta.