Három időszaki kiállítással nyitja meg újra kapuit a Kiscelli Múzeum júniusban, köztük egy ingyenes szabadtéri, parktörténeti tárlattal, a ma már vadregényes területet bemutató tematikus sétával.

A Kiscelli Múzeumnak otthont adó egykori Schmidt-kastély angolparkja kincseket rejt ma is. A tulajdonos, Schmidt Miksa a bécsi parkok mintájára alkotta meg itt az Attila parkot kis hidacskával, antik szobormásolatokkal. A ma zölden burjánzó terület sok emléket őrzött meg ebből az időszakból: még ma is látható például a park egykori kapuja vagy a szőlődomb présháza. A múzeum munkatársai tizennégy színes, a terület élővilágát segítő madárodút bemutatva mesélik el a park múltját, amiket keresgélve a szemünk elé tárul ez a városközeli, rejtett kis zöld sziget. 

Az ingyenesen és a nap huszonnégy órájában látogatható parkkiállítás mellett a múzeum belső tereiben is két új időszaki kiállítást találunk.

A Kiscelli impozáns templomterét Asztalos Zsolt képzőművész kiállítása foglalja el, Bicskei Éva tárlata pedig a Fővárosi Képtár területén látható. A Kiscelli Múzeum barokk épülete, grandiózus templomtere, várostörténeti és képzőművészeti állandó kiállításai is mindig újabb és újabb élményeket nyújtanak a látogatónak. A hosszú kényszerszünet után a munkatársak szeretettel várják a látogatókat júniustól.

Nyitókép: A Kiscelli Múzeum főbejárata és a bejáratot őrző sárkány szobra, fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba