Május 6-án Lakatos Mónika lesz a vendég. A következő héten a természet, Isten és az ember kapcsolatával foglalkoznak, továbbá debütál egy Lackfi-vers megzenésítve is, a záróalkalomra pedig pünkösd hetében kerül sor egy nagykoncerttel.

A február óta zajló online sorozatban minden alkalommal egy-egy témát járnak körül: hitet, szerelmet, hálát, gyászt, a környezettel való kapcsolódás erejét, de népek muzsikái és meséi is előkerültek. Sajnos a pandémia a zenekart is érintette, így, ahogy az elmúlt évben szinte mindenki, ők is kis újratervezésre kényszerültek, ezért az estek befejezése áprilisról májusra tolódott. 

Május 6-án a zenekar vendége a WOMEX-életműdíjjal kitüntetett Lakatos Mónika lesz, aki dalával járul hozzá az esthez. Ezen az alkalmon roma legendameséket és dalokat idéz majd fel a zenekar.

A következő héten az eddigi estek egyfajta összegzéseként felelevenítik a korábbi alkalmak témáit, a jelenlegi helyzet értelmezése, tanulságai kerülnek a középpontban. A koncerten először hangzik el Lackfi János egyik verse is a HolddalaNap megzenésítésében. Zárásként egy pünkösdi koncerttel készülnek.

És bár a világ-virág estek most véget érnek, júniusban ismét kapcsolódhatunk a természethez az Ének a természetért koncertnek köszönhetően, mely remélhetőleg már közönség előtt zajlik majd. 

Nyitókép: HolddalaNap. Fotó: Juhász Melinda