Hagyományosan Karinthy Márton születésnapján, szeptember 1-jén nyitotta meg a színházi szezont a 6Szín, ahol a 2022/2023-as a nézők évada lesz.

Tavaly 40 ezer néző váltott jegyet a 6Szín előadásaira, ahol az évad első felében a vendégprodukciók, az évad második felében pedig a színház saját előadásainak bemutatói dominálnak.

Szeptember 30-án veszi kezdetét a vendégbemutatók sora. A Zichy Színműhely viszi színre Gazsó L. Ferenc Add tovább című darabját. A zenés-táncos családtörténeteket Léner András rendezi. Október 14-én a Bánfalvy Stúdió bemutatja Fejős Éva Bébi, bumm! című történetét, mely az írónő saját anyává válásáról vall. A darab szereplője Gubík Ági. Két, egymástól nagyon különböző generáció, egy nagyi és unokája története az Orlai Produkció Jaj, Nagyi! című előadása, Szabó Máté rendezésében, Molnár Piroska, Rohonyi Barnabás és László Lili tolmácsolásában.

Október 26-án lesz a bemutatója Kleist Homburg herceg című művének, az Exit Generáció produkcióját Farkas Ádám rendezi. A főbb szerepekben Porogi Ádám, Terhes Sándor és Bíró Panna Dominika látható. Novemberre várható az Összpróba és a Kultkikötő közös produkciója, a Férfi és Nő, Rusznyák Gábor rendezésében.

A 6Szín első saját produkciója egy ősbemutató lesz január végén. A hosszú élet titka Lengyel Andor rendezésében, amely Rényi Ádám az Osztálytalálkozó és A Bezzeggyerek című köteteiben megjelent novellákból készül. A 18 történetet négy színész, Márton András, Balla Eszter, Ecsedi Erzsébet és Mohai Tamás tolmácsolja, az előadás dramaturgja Enyedi Éva.

Benoit Soles Turing című darabjának magyarországi bemutatója jövő tavasszal várható, Horváth Patricia rendezésében, Simon Kornél és Száraz Dénes szereplésével. Keresztes Tamás ebben az évadban Sodró Elizát rendezi a Janikovszky Éva Naplója alapján készített előadásban.

A korábbi befogadott és saját sikerprodukciók továbbra is műsoron maradnak a 6Színben. Egy helyszínváltozás lesz: a korábban a Hölgyválasz táncstúdióban játszott Amikor találkoztam Barisnyikovval című monodráma, Csákányi Eszter előadása átköltözik a Jókai térre.

Nyitókép: Szkárossy Zsuzsa