Hujber Ferenc szervezete szilveszter éjjel omlott össze, azóta az intenzív osztályon ápolják. Január 7-én este a Spamalot című darabban játszott volna a Madách Színházban, de állapota miatt a másik szereposztás, Serbán Attila bújik Herbert herceg bőrébe aznap, akinek viszont a Játékszínben lett volna ?Tied a világ! előadása ebben az időpontban.

A ?Tied a világ! című Illés dalokra írt zenés társasjáték a Játékszín, a Békéscsabai Jókai Színház és a Zikkurat Színpadi Ügynökség közös produkciója. A baráti színházak összefogtak és minden követ megmozgattak, hogy az előadás ne maradjon el. A történetben mindenki (Feke Pál, Gubik Petra, Serbán Attila, Nagy Sándor, Vastag Tamás, Csomós Lajos) önmagát játssza, amikor egy házibuliba csöppenünk. Gulyás Attila, a Jókai Színház művésze pedig mindenki ?covere?, azaz mindenki helyettese és, ha valami közbejön, neki kell ?beugrania? ? ahogy a színházi szleng mondja.

Attila korábban Nagy Sanyit és Vastag Tomit már helyettesítette a darabban, de mint elmondta, ezúttal teljesen más volt a helyzet, hiszen nagyon hirtelen jött az hír: két napja van rá, hogy megtanulja a szerepet.

?Hétfőn tudtam meg, hogy szerda este be kell ugranom a ?Tied a világ!-ba Serbán Attila helyett. Csakhogy Békéscsabán hétfő-kedd-szerdán egyaránt dupla előadásaim vannak. Amikor hétfőn végeztem a két előadással, este tízkor tudtam nekiállni tanulni a szerepet. Hajnali háromig tanultam, videókat néztem, bejártam a színpadot. Kedden megint játszottam kétszer Békéscsabán, aztán kocsival siettem fel Budapestre, hogy éjszaka próbáljunk a Játékszínben, majd azonnal indultam vissza Békéscsabára, mert szerda délelőtt újabb előadásom volt? ? mesélte el Gulyás Attila.

A színésznek január 7-én este véget ér ez a feszített tempó, de a munka természetesen nem áll le: legközelebb csak a hétvégén tudja majd magát kipihenni.

Fotó: A-TEAM/Nagy Karesz