Majoros Petronella közleménye szerint Hajdúszoboszló önkormányzata elkötelezett abban, hogy a turisztikai élményeken túl bemutassa a vidék gazdag kulturális értékeit. A nyáresti kulturális programok részeként a helyi civil csoportok műsorai mellett több környékbeli tájegység kultúráját mutatják be: a programsorozatban 15 település 60 közössége fog össze, amelyben a Hajdúság, a Sárrét és a hortobágyi térség kulturális csoportjai mintegy 300 produkcióval lépnek színre.

A tervezett programok középpontjában nemcsak a hagyományőrzés áll, hanem a modern vidék arca is megjelenik – írta az alpolgármester. Népi és modern táncok, népi, klasszikus és modern zenei előadások, hagyományőrzők, kézműves-bemutatók, irodalmi könyvajánló, kóstolóval egybekötött gasztronómiai bemutatók, gyerekeknek történelmi játszótér nyújt élményekben gazdag kikapcsolódást.

Az esti programok július 1. és augusztus 31. között a Hungarospa gyógyfürdő melletti sétányon lesznek.

Majoros Petronella Hajdúszoboszló kihagyhatatlan élményének nevezte a Bocskai Múzeum fejedelmi kincstárát, ahol a Bocskai-korona nemes és hiteles másolata is megtekinthető. A múzeum idén városnéző kisvonattal is megközelíthető, és esti nyitvatartással várja a látogatókat. A város sportrepülőterén pedig a légi látványosságok mellett az ősi lovashagyományokkal is megismerkedhetnek az érdeklődők – írta.

Nyitókép: forgatag a Múzeumok éjszakáján a Bocskai Múzeum előtt