Nem tervezi a visszavonulását Harrison Ford, ugyanakkor arról is beszélt, hogy Indiana Jonest utoljára alakította az Indiana Jones és a sors tárcsája című, a magyar mozikban jövő héttől vetítendő filmjében.

A 81 éves színész a CNN műsorában mondta el, hogy nincs szándékában felhagyni a színészettel, mert nem érzi jól magát munka nélkül. „Szeretek dolgozni. Szeretem hasznosnak érezni magam”– fogalmazott.

Mint hozzáfűzte, filmszínészként a többiekkel való közös munkát, „az együttműködés intenzitását és bensőségességét” szereti a legjobban. A magyar mozikban szerdától látható Indiana Jones és a sors tárcsájában játszott főszerepéről a Total Film című magazinnak azt nyilatkozta: „Utoljára játszom ezt a szerepet. Várhatóan ez lesz az utolsó alkalom, hogy a karakter (Indiana Jones) megjelenik a filmvásznon”.

A James Mangold rendezésében forgatott két és fél órás produkcióban szerepel Ford mellett Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen, Boyd Holbrook, Thomas Kretschmann, Toby Jones, Antonio Banderas és John Rhys-Davies is. A kalandfilm világpremierjét a májusi Cannes-i Filmfesztiválon tartották. A fesztivál tiszteletbeli Arany Pálma-díjjal tüntette ki Harrison Fordot.

Nyitókép: Harrison Ford az Indiana Jones és a sors tárcsája című film bemutatóján Berlinben 2023. június 22-én. Fotó: Clemens Bilan / MTI / EPA