fbpx

Hat bemutatóval készül a Budapest Bábszínház

Hat korosztálynak szóló hat bemutatóval várja a látogatókat a Budapest Bábszínház az új évadban.

Krucsó Júlia Rita, Lendváczky Zoltán, Nyirkó Krisztina, Szörényi Júlia a Babaróka c. előadásban. Forrás: ciroka.hu

A Markó-Valentyik Anna által rendezett, Rügyek és gyökerek című csecsemőelőadást a Terézvárosi Fesztiválon láthatja először a közönség augusztus 29-én. A kisgyerekkor egyszerű és mégis bonyolult kérdéseit boncolgató Babaróka című produkciót szeptember végén mutatja be a Bábszínház Ellinger Edina rendezésében.

A Rügyek és gyökerek beharangozó kisfilmje Kudron Annával. Forrás: Youtube

Tasnádi István Helló, Héraklész! című színdarabját Tengely Gábor rendező viszi színpadra október elején. A produkció a kiskamaszokat szólítja meg vizuális effektekkel, moduláris szintetizátorral létrehozott különleges zenei világával. Október végén Paulon Viktória Kisrigók című igaz történetét rendezi meg Hoffer Károly. A kisiskolásoknak és családjuknak szóló előadás az író személyes indíttatású története, örökbefogadott gyermekei mesés elemekkel átszőtt „magánmitológiája”, melyet Gimesi Dóra adaptált színpadra.

November közepén mutatja be a teátrum A Szerb Antal kód avagy a Pendragon legenda című ifjúsági előadását. Fábián Péter új fénytörésbe helyezi minden idők egyik legnagyobb irodalomtörténészének krimiszerű izgalmakkal átszőtt művét. A szintén korábban már bejelentett, Keresztes Tamás által rendezett, Frankenstein című előadást 2022. február végén láthatja majd a közönség.

Részlet a Szerb Antal kód avagy a Pendragon legenda című előadásból. Forrás: Budapest Bábszínház

A Budapest Bábszínház a most zárult évadban 65 alkalommal játszott közönség előtt. Az előző év végén elindult a teátrum saját streamcsatornája Bábfilmszínház néven, amelyhez 12 előadást rögzítettek. A közönség 86 előadást láthatott otthonából virtuálisan, többek között a Holdbeli csónakost, a Boribon és Annipannit, valamint a Nyúl Pétert.

Részlet a Nyúl Péter című előadásból. Forrás: Budapest Bábszínház

A társulat szavazatai alapján a Havas-B. Kiss-díjat Barna Zsombor bábszínésznek, a Kovács József-díjat Tihanyi Attilának, a hangtár vezetőjének adta át Ellinger Edina, a színház igazgatója. Idén egy új elismerést is átadtak: a Lellei Pál-díjjal olyan társulati tagot tüntetnek ki, akinek a színpadon kívüli munkája a legmeghatározóbb volt az évadban. Ezt idén Meggyes József Tamásnénak, a gazdasági osztály munkatársának ítélte oda a társulat.

Nyitókép: Krucsó Júlia Rita, Lendváczky Zoltán, Nyirkó Krisztina, Szörényi Júlia a Babaróka c. előadásban. Forrás: ciroka.hu

A rovat további cikkei