A Hajógyár saját színpadán hozza el a közönségnek az ismert és feltörekvő kortárs művészeket a Telekom VOLT Fesztiválon, az EFOTT-on, a Művészetek Völgyén, a Szigeten, a Strandon és a SZIN-en is.

A multimédiás platform helyszíni kitelepüléseinek célja, hogy olyan kulturális programokat nyújtson, amelyek underground és fősodratú műfajokat, befutott és feltörekvő alkotókat, hazai és határon túli előadókat egyaránt bemutatnak. Széles lesz a műfaji kínálat: rap, slam poetry és popzene, „egy szál gitáros” akusztikus produkciók és nagyzenekari koncertek is lesznek a programban.

A színpadon a magyar könnyűzene élvonalbeli és feltörekvő előadóinak koncertjei mellett a magyar kortárs művészek színe-javának munkásságába is bepillanthatnak az érdeklődők.

A Hajógyár bemutatja saját multimédiás videófelületét, és minden nap reggel tíztől délután kettőig vetítést tart a hajogyar.hu saját gyártású műsoraiból, a fesztiválok aznapi line up-jához igazodva.

Minden fesztiválon látható a Hajógyár első saját gyártású koncertfilmje, a Carson Coma-koncertfilm, amely hamarosan országszerte mozikba kerül.

A filmvetítés a műsorvetítésekhez hasonlóan a zenekar fellépésének napján történik. A Strand Fesztiválon elsőként valósul meg a grandiózus, Legendák nevű projekt, amelyben nagy hatású, ikonikus zenészeknek és napjaink felkapott, figyelemre méltó előadóinak a többsíkú fúziója valósul meg. Bemutatkoznak a Hangfoglaló program idei évadjának támogatottjai, valamint a Nagylemez Program nyertesei is. A hajnali partysávban a Petőfi Elektrik DJ-i játszanak.

A Hajógyár Petőfi Színpad 24 napon át tartó, több mint 200 programot kínáló fesztiváljelenléte több tucat zenei szakember bevonásával valósul meg.

A Petőfi Kulturális Ügynökség és a Hajógyár ezáltal egyaránt támogatja a magyar zenei szegmens összes elemét.

A helyszíni jelenlét mellett viszont nem maradhat el a háttérmunka sem, hiszen

60 évnyi popkultúra rendszerezését kezdte meg a Magyar Popkulturális Értéktár,

ezzel új, muzeológiai szintre emelve a könnyűzenei életet. A folyamatosan bővülő és alakuló popkulturalis.hu oldalon digitálisan hozzáférhetővé válik a magyar zenei élet megannyi képes és videós tartalma. A világszinten is páratlan kezdeményezés segíti a zenei szakemberek, előadók és a közönség összekapcsolódását.