Forgács Péter igazgató elmondta, hogy a pótelőadásokat követően Jávori Ferenc, Böhm György és Kállai István klezmermusicaljét, a Menyasszonytáncot mutatják be először az új évadban. Ezt követi Friderich Dürrenmatt Az öreg hölgy látogatása című tragikomédiája, amelyet Funtek Frigyes rendez.

Szűcs Gábor rendezi majd Szigligeti Ede Liliomfi című vígjátékát, majd Vidnyánszky Attila rendezésében mutatják be január végén Győrben a Co-Operával közösen a Bánk bánt. Az opera díszlete a Margitszigeten már áll, amelynek szabadtéri színpadán augusztus 19-én mutatják be a darabot.

Bagó Bertalan rendezésében láthatjuk Marc Norman és Tom Stoppard Szerelmes Shakespeare című romantikus vígjátékát. Az utolsó bemutató Gábor Sylvie rendezésében Zerkovitz Béla és Szilágyi László Csókos asszony című operettje lesz.

A Kisfaludy-teremben Tasnádi Csaba rendezésében játsszák A hőstenor című bohózatot és Pekka Laasonen finn rendező állítja színpadra az Esőember című drámát.

Sulibérletben Szilágyi Andor Leánder és Lenszirom című fantasy komédiáját, Mark Twain Tom Sawyer kalandjai című ifjúsági színjátékát és Kszel Attila Robinson meg a többiek című zenés vígjátékát láthatják a gyermekek.

Chioggiai csetepaté
Forrás: Győri Nemzeti Színház

Műsoron marad a Chioggiai csetepaté, az Elisabeth, az István, a király, a Padlás, a Primadonnák, a Szibériai csárdás, A király beszéde, A Pál utcai fiúk és a Váratlan vendég.

Forgács Péter felidézte, hogy a koronavírus-járvány miatt március 12-én tartották az utolsó előadást. Szomorúságát fejezte ki, mert a járvány nélkül rekordévad lett volna a 2019/2020-a: az utolsó előadásig 80 ezer néző fordult meg a színházban, ugyanakkor, mert az elmúlt három napban több mint ezer bérletet adtak el.

A bérletszünetes előadásokra egyelőre annyi jegyet árulnak, hogy ha időközben olyan szabályozás lép életbe, hogy csak 500 néző alatt lehet előadásokat tartani, akkor abba beleférjenek. Ha nem lesz megkötés szeptember végén, akkor a jegyeket tovább árulják.