Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet Örökség Műhely elnevezésű sorozatának következő rendezvényét március 31-én, csütörtökön délután 17 órakor tartják a kápolnásnyéki Halász-kastélyban.

A kerekasztal-beszélgetésen bemutatják a Velencei-tónál működő kulturális intézmények összefogásaként létrejövő Hazáért körút elnevezésű rendhagyó pedagógia programot. A körút célja, hogy a diákok egy biciklizéssel egybekötött tematikus élménytúrán ismerjék meg Vörösmarty Mihály, a Szózat költője és Gárdonyi Géza, az Egri csillagok írójának szülőhelyét, felidézzék a pákozd-sukorói csata eseményeit Pákozdon és megismerjék, hogyan kötődött Schweidel József aradi vértanú a kápolnásnyéki Halász-kastély történetéhez.

A beszélgetésen részt vesz Dr. Görög István, a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely ügyvezetője, Ocsenás Katalin, a Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ igazgatója, Rodics Eszter, a kápolnásnyéki Halász-kastély igazgatója, valamint Sipos Imre, az Oktatási Hivatal elnökhelyettese. A kerekasztal-beszélgetést Sasvári Csilla, a Vörösmarty Rádió szerkesztő-műsorvezetője moderálja.

A nyilvános rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak, azonban a helyszín korlátozott befogadóképessége miatt a részvétel regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékot március 30-án 12 óráig kell jelezni az info@oroksegintezet.hu e-mail címen.

Nyitókép: Katonai Emlékpark Pákozd. Forrás: Csodálatos Magyarország