fbpx

Hazai és külföldi sztárok a Tokaj Fesztiválkatlanban

Idén nyáron is számos sikerprodukcióval, hazai és nemzetközi fellépőkkel várják a közönséget az ország egyik legnagyobb szabadtéri színházába, a Tokaj Fesztiválkatlanba.

Három játszóhelyen, a Fesztiválkatlan nagyszínpadán, Teátrumában és a Paulay Ede Színházban kínálnak izgalmas programokat.

Az évadot az ingyenes városi gyermeknapi rendezvénnyel nyitották meg május 29-én. A nagyszínpadi program június 17-én a Dumaszínház tagjainak előadásával kezdődik. A világhírű szerb trombitás és rezesbandája, a Boban Marković Orkestar ezúttal Palya Beával kiegészülve idézi meg a Kusturica-filmek hangulatát, vérbeli balkáni temperamentummal a színpadon. A világ egyik legismertebb zongoristája, Richard Clayderman az évtizedek alatt slágerré vált szerzeményeivel és legújabb dalaival varázsolja el a közönséget augusztus 27-én. A magyar popsztárok közül fellép többek között Majka és Curtis, Rúzsa Magdi és Ákos, akik a nagy slágereik mellett számos meglepetéssel is készülnek.

A színházat kedvelők láthatják a Csárdáskirálynő című operettet a Pesti Művész Színház előadásában. Július 3-án mutatják be a Játékszín Legénybúcsú című vígjátékát Nagy Sándor és Szente Vajk főszereplésével, akik a végsőkig feszítik a nézők nevetőizmait.

Legénybúcsú
Fotó: Juhász G. Tamás
Az igazán látványos Vadak Ura – The Convenant egy családi musical,

nem csak gyerekeknek szól majd július 8-án. Az Omega együttes slágerei szólalnak meg a Gyöngyhajú lány balladája musicalben többek között Szabó Máté, Sánta László, Fésűs Nelly, Koós Réka, Lux Ádám és az ExperiDance táncosainak közreműködésével.

A Veres 1 Színház Nők az idegösszeomlás szélén című musicaljének alapját Pedro Almodóvar híres filmje adja. A Paulay Ede Színházban Az illúzió mesterei elvarázsolják és ámulatba ejtik a nézőket a hihetetlen és lenyűgöző trükkökkel, illúziókkal. Egy örök érvényű történet elevenedik meg a színpadon június 24-én a Miss Daisy sofőrje című előadásban. Ady Endre verseit, szövegeit Földes László Hobo adja elő augusztus 16-án, Neil LaBute Fat Pig (Kövér disznó) című szatírája pedig a modern kori szépségideál kérdését járja körbe Balázs Andrea, a Karinthy Színház színésznőjével a főszerepben.

A Teátrumban találkozhatnak Ördög Nórával és Nánási Pállal, magyar írók, költők, művészek fennmaradt szerelmes leveleit Náray Erika és Nyáry Krisztián előadásában hallhatják a Borítékolható szerelem című zenés irodalmi esten. Augusztus 26-án első alkalommal Tokajban mutatják be a #Jóéjtpuszi című előadást, melyben Lackfi János a verseit Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint zenei közreműködésével adja elő. A Szomjas férfiak sört isznak helyettem egy őszinte, szókimondó és ironikusan humoros, néha kissé zavarba ejtő színdarab, melyben négy nő vall saját magáról, női mivoltáról, az életükben fontos és kevésbé fontos szerepet játszó férfiakról, történésekről.

A 31. Zempléni Fesztivál keretében megújult hangzásvilággal mutatják be Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi Mária evangéliuma című rockoperáját

a mű harmincéves jubileuma tiszteletére. A Swing á la Django együttes Szőke Nikolettával és Szabó Ádámmal saját stílusaikban adják elő Fényes Szabolcs csodálatos életművének legnagyobb slágereit. Részletek és információk itt találhatók.

Nyitókép: Boban Marković Orkestar. Fotó: Kiss Dóra

A rovat további cikkei