A komolyzenei képzettséggel rendelkező hegedűs, táncos, művész a XXI. század egyik leginnovatívabb sztárja lett, hegedűalapú elektronikus zenéjét lehengerlő akrobatikus tánckoreográfiájával egészíti ki.

LindseyStirling5

 

Sikere megállíthatatlan. A 2014-ben megjelent Shatter Me című albumával rögtön a Billboard Top 200 slágerlistájának 2. helyén nyitott. A Dance/Electronic Album listán 1. helyre ugrott, a Classical Albumon pedig 21 egymást követő hétig tartotta első helyét. Elhódította a legjobb Dance/Electronic albumnak járó Billboard Music Awardot is, és a Shatter Me a RIAA szervezet kritériumai alapján aranylemez lett. A YouTube videómegosztó platformján idén már több mint nyolcmillió feliratkozóval rendelkezik, és az 1,3 milliárd megtekintéssel büszkélkedő Lindsey a 4. helyet kapta a YouTube-művészek aktuális Forbes listáján, így ő lett a legjobb helyezést elérő női előadó. Turnéjával világszerte a címlapokra került, első irodalmi műve, a The Only Pirate at the Party című könyv ? melyet testvérével, Brook S. Passey-vel közösen írt ? felkerült a New York Times bestseller-listájára.

 

Elképesztő sikerű videói és koncertjei közben készült el harmadik albuma, a Brave Enough, mely érettebben ugyan, de elődje fonalát igyekszik folytatni. Tavalyi turnéja befejezése után, 2015 augusztusában legjobb barátja és zongoristája, Gavi kórházba került és nem sokkal később tragikus módon elhunyt. Hatása, szellemisége az egész kreatív folyamaton kitörölhetetlen nyomot hagyott. ?Ez volt életem legnehezebb időszaka? ? meséli. ?A munkába akartam temetkezni, érzelmeimet el akartam rejteni. Szembesülnöm kellett velük, időt kellett adnom, hogy leülepedjenek a dolgok, majd kifejezésre kellett juttatnom őket.?

LindseyStirling

A végeredmény egyszerre virtuóz és robban szét az energiától. A történet ott folytatódik, ahol a Shatter Menél abbamaradt. A balerina kitört a hógömbből, így most egy új világban új örömökkel és új félelmekkel szembesül.

 

A színpadon mindig kecses, lehengerlő amerikai művésznő koncertjeit világszerte nagy várakozás övezi; 2015-ös hatalmas budapesti sikere után pedig nem volt kérdés a folytatás. Lindsey Stirling egyedi előadóstílusa, bája és lehengerlő energiái 2017. február 27-én ismét rabul ejtik az Aréna közönségét.