Helyreállította és pénteken megnyitotta a világ legrégebben folyamatosan működő színházát Andrew Lloyd Webber; a londoni Királyi Színház (Drury Lane) ezentúl egész nap nyitva áll a közönség előtt, nemcsak színielőadások céljára.

A londoni Covent Gardenben lévő színház a 17. század óta működik folyamatosan, két éven át tartó restaurálása mintegy 60 millió fontba került, megújult a nézőtér, a lépcsőház, emellett új éttermet, bárt, szalont alakítottak ki.

A műemléképület felújításakor három feladattal kellett megbirkózni: „Helyreállítani az építész, Benjamin Dean Wyatt csodálatos homlokzati termeit, megújítani az 1922-ben átalakított nézőteret és ezt a pompás épületet a Covent Garden művészeti lelkének vibráló központjává tenni” − közölte Lloyd Webber. „A restaurálás két nagy szenvedélyemet, a színházat és az építészetet egyesítette, és hatalmas feladat volt a koronavírus-járvány nehéz időszakában” − tette hozzá.

A színházat ugyan hivatalosan a múlt hónapban nyitotta meg Károly walesi herceg és felesége, a közönség azonban csak péntektől vehette birtokába földszintjét. A színházi előadások augusztustól indulnak a Jégvarázs című musicallel.

Nyitókép: Wikipédia/Elisa Rolle