fbpx

Herbstgold Fesztivál

A hagyományokról, az újításokról és a Kelet varázsáról szól a kismartoni Herbstgold Fesztivál, amelyet szeptember 9-20. között rendeznek meg.

Tizenhárom koncert, egy operaelőadás, filmvetítés, zongora-maraton, jazz-, roma- és balkáni zene, és kifejezetten erre az alkalomra készülő képzőművészeti alkotások szerepelnek a programkínálatban. Az eseményt színesíti a Pan’O Gusto gasztronómiai fesztivál is.

Elhangzik majd Beethoven C-dúr miséje, Haydn A váratlan találkozás című operája – amely hét évvel Mozart Szöktetés a szerájból című műve előtt az orientális egzotikumot idézi –, valamint Fazil Say Nicolas Altstaedtnak ajánlott csellóversenyének ősbemutatója Altstaedt előadásában.

A fellépők: többek között Schiff András zongoraművész, a Haydn Filharmónia, Nicolas Altstaedt és Enrico Onofri, valamint a L’Orfeo Barockorchester Michi Gaigg irányításával, Julian Rachlin hegedűművész – aki jövő évtől a fesztivál művészeti vezetője is –, Paul Gulda zongoraművész, Marlis Petersen és Florian Boesch énekesek, a Marmen Quartet, valamint Michael Dangl színművész.

Katrin Plavčak szobra és Tobias Hermeling videói – amelyek a fesztivál megbízásából készültek – a koncertek előjátékaként segítenek a közönségnek ráhangolódni az előadásokra.

A zárókoncerten a Janoska Ensemble a négy nagy B – Bach, Beethoven, Brahms és Bartók – zenéje mellett megidéz egy ötödik nagy B-t, Leonard Bernsteint is.

A rovat további cikkei