fbpx

Hét fiatal muzsikust ismerhet meg a közönség a Cziffra 100 keretében

December 2-án a Hegyvidék Kulturális Szalonban hét fiatal tehetséget ismerhet meg a közönség: Zhou Jiale, Kádár Viktória, Yang Sichen, Ungár Cecília Rita, Nguyen Pham Minh Hoang, Rusai Bence, Molnár Ibolyka. A fiatal művészeket Balázs János mutatja be a közönségnek.

A 2021 óta több mint 100 programot felsorakoztató Cziffra György-emlékév ezt az nemes ügyet viszi tovább, számos nemzetközi, illetve hazai fellépést biztosítva hazánk kiemelkedő fiatal tehetségeinek

A december 2-án fellépő fiatalok közül Kádár Viktória tanárával, Balázs Jánossal több haza esemény mellett Brüsszelben is adott már koncertet. Ungár Cecília a fertődi Cziffra-napokon és Londonban is bemutatkozhatott a Cziffra 100 szervezésében. Molnár Ibolyka, Zhou Jiale és Yang Sichen játékát már szintén hallhatta az emlékév közönsége: idén februárban a Hegyvidéki Kulturális Szalonban léptek színpadra. A vietnami származású, jelenleg a budapesti Zeneakadémián tanuló Nguyen Pham Minh Hoang, valamint Rusai Bence pedig első ízben fog bemutatkozni a Cziffra 100 keretében.

Nyitókép: a budapesti Zeneakadémián tanuló Nguyen Pham Minh Hoang zongorista. Fotó: Duong Phan Manh

A rovat további cikkei