Az AKKU − Az Akadálymentes Korlátlan Kultúráért Egyesület és a Nemzeti Filmintézet együttműködésének köszönhetően februártól hét film audionarrációs változata lett hozzáférhető a filmintézet streaming platformján, a Filmión.

Az örök kedvenc Csinibaba a nosztalgiázás mellett a hatvanas évek fergeteges karikatúrája egyben – nem csoda, hogy félmillió nézővel az 1990-es évek egyik legnagyobb magyar közönségsikere lett Tímár Péter rendezése.

A világhírű magyar egérügynök, Grabowski kalandjain izgulhatunk a Macskafogó című felejthetetlen rajzfilmen, mely Ternovszky Béla és kiváló csapata máig friss alkotása 1986-ból.

Bacsó Péter szatírája, A tanú már betiltása alatt kultfilmmé vált, tanulságos és szórakoztató mementójává válva a magyar történelem egyik legnyomasztóbb korszakának.

A látáskárosult előfizetők audionarrációval élvezhetik Enyedi Ildikó Oscar-jelölt Testről és lélekről című romantikus drámáját is, ami két különös ember egymásra találásának megérintő története.

Az egész családnak tartalmas szórakozás lesz a Salamon király kalandjai című családi rajzfilm, ami Izrael bölcs uralkodójának felcseperedését meséli el.

Az Európai Filmakadémia 2021-es életműdíjával kitüntetett Mészáros Márta legutóbbi rendezésében, az Aurora Borealis – Északi fény című, több generáción átívelő filmben csodálatos színésznők – Törőcsik Mari, Törőcsik Franciska és Tóth Ildikó – játsszák a főszerepeket.

A mozikban nagy sikert arató, több százezer nézőt vonzó Herendi Gábor-film, a Kincsem audionarrációs változata is csak egy kattintás a Filmión. A főszereplő Petrik Andrea és Nagy Ervin emlékezetes alakításai mellett lélegzetelállító lóversenyjeleneteken izgulhatunk, és megismerhetjük a verhetetlen csodakanca történetét.

A Nemzeti Filmintézet filmtárán, a Filmión közel négyszáz magyar filmet kínál, majdnem az összes magyar nyelvű akadálymentes felirattal is elérhető a SINOSZ – Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége és a Nemzeti Filmintézet együttműködésének köszönhetően.

Nyitókép: Macskafogó. Forrás: Pannónia Filmstúdió