Kulturális programajánlónk.

Március 5., csütörtök – Keresztes Zoltán fotókiállítása Pécsen

Az Underdog images című sorozat olyan kérdéseket feszeget, amelyek kíméletlenül a lelkünk legmélyére hatolnak, a tudatalattink legféltettebb titkait ráncigálják elő. Ha rajongsz a kortárs fotográfiáért, nem félsz szembenézni önmagaddal, és amúgy is a filozofálós művészfilmeket szereted, garantáltan tetszeni fog.

Március 6., péntek – Adománygyűjtés és filmvetítés a hátrányos helyzetű nőkért

Ne engedd, hogy a nőnap csak a rózsacsokorról és a bonbonról szóljon! A Mozinet és a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézménye a fedél nélkül, vagy hátrányos körülmények között élők nőknek rendez gyűjtést 3 napon keresztül, ám ezúttal nem pénzt, hanem alapvető tisztálkodási és kozmetikai szereket várnak. A program során levetítik A láthatatlanok című filmet is, ami egy párizsi női nappali melegedő mindennapjaiba enged betekintést.

Március 7., szombat – Ludwig Lounge a világháló végéről és az instaköltészetről

A Ludwig Lounge eheti vendégei a méltán népszerű 5mondat Instaoldal megálmodói, Simon Marci és Tóth Réka Ágnes, akikkel a költészet és a világháló egymást egyszerre építő és romboló viszonyát értelmezhetjük. A beszélgetés a Dead Web kiállításhoz kapcsolódik, ami azt kutatja, hogyan változna meg a világ, ha az internet egyik napról a másikra összeomlana.

Március 8., vasárnap – fotókiállítás a kutyák elképesztő természetéről Gödöllőn

A Gödöllői Királyi Kastélyba ellátogatni már önmagában is jó program, hát ha még fotókiállítást is nézhetünk magyar képzőművészek, fotósok és vizslák közreműködésével. Igen, jól olvastad, a tárlaton 2020-as a Nagy Vizslanaptár képeit és egyéb exkluzív fotókat állítanak ki, ami magas művészeti minősége miatt még annak is érdekes lehet, aki egyébként nem él együtt kutyával.

Március 9., hétfő – Sziámi és Zsuzsu (Zoé) mesél Felesleges Pillangóról

Március 4-én a Budapest Fotófesztivál egyik legfelkavaróbb kiállítása nyitotta meg kapuit: Urbán Tamás Pillangóról készített sorozatot, aki megjárta a szegedi Csillagbörtönt, művészként tevékenykedett és az underground zenei szférában is otthonosan mozgott. Sziámi és Zsuzsu igencsak közeli kapcsolatot ápoltak a férfival – több képen is együtt szerepelnek – most az ő visszaemlékezéseiken keresztül ismerhetjük meg őt jobban.

Március 10., kedd – Agatha Christie Váratlan vendége Győrben

Kevés biztos pont van az életünkben, de Agatha Christie közéjük tartozik: ha valaki jó krimit akar olvasni, nem kérdés, hogy az A-betűnél érdemes keresgélni. És hogy mi a szórakoztatóbb egy jó könyvnél? Hát persze, hogy egy jó színházi adaptáció! A Győri Nemzeti Színház erre vállalkozott, nem kis sikerrel.

Március 11., szerda – Antigonét táncol a Bozsik Yvette Társulat

Mindig érdekes kérdés, hogyan lehet újszerűen színpadra vinni egy már sokszor feldolgozott drámát, pláne, ha azt időszámításunk előttről szeretnénk napjainkra aktualizálni. Bozsik Yvette már többször is bebizonyította, hogy számára ez nem akadály, és most egy olyan klasszikust hoz a Müpa színpadára, amit mindig öröm újranézni.

Kiemelt fotó: Antigoné /Dusa Gábor