Augusztus 6., csütörtök – Miklósa Erika és Somogyi Tóth Dániel koncertje Szombathelyen

Miklósa Erika
Fotó forrása: filharmonia.hu

A Filharmónia Magyarország az elmúlt években mindent megtett azért, hogy a hangszerek királynőjét minél jobban megismertesse a nagyközönséggel. Ezt a célt szolgálja az OrgonaPont-sorozat, valamint az Orgonák éjszakája-program is. Csütörtökön különleges találkozásoknak lehetnek fültanúi a zenekedvelők: Miklósa Erika koloratúrszopránt, Somogyi-Tóth Dániel orgonaművészt és Tóth László trombitaművész hangversenyét hallhatják a szombathelyi Sarlós Boldogasszony Székesegyházban.

Augusztus 7., péntek – Kopacz Mária kiállítása Szentendrén

„Sokféleképpen lehet beszélni a világról. Némán, egy vállrándítással is. Vagy madárfüttyöt imitálva. Néhány mozdulatot téve, ha szél fúj” – vallja Kopacz Mária. Kiállítását a szentendrei Vinczemill Galériában Vincze László papírmerítő nyitja meg.

Augusztus 8., szombat – A Magyar Nemzeti Cirkusz Balatonlellén

Fotó forrása: a Magyar Nemzeti Cirkusz Facebook-oldala

Az elmúlt 25 év alatt a Magyar Nemzeti Cirkusz az egyik legelismertebb és legszínvonalasabb utazócirkusza lett Európának. A világhírű társulat idén A fesztivál sztárjai című új show-műsorával lép fel. Ámulatba ejtő akrobataszámok, káprázatos produkciók a levegőben, neves artisták előadásában. Visszatér a gyerekek nagy kedvence, Steve Caveagna is.

Augusztus 9., vasárnap – Margaret Island-koncert Kaposváron

A Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint alapította Margaret Island az egyik legsikeresebb zenekar a hazai könnyűzenei palettán. Eső című daluk 2016-os berobbanását követően hamar állandó színfoltjává váltak a budapesti és vidéki kluboknak, valamint rádiós toplistáknak is. A kaposvári közönség a Vigasságok terén hallgathatja meg őket.

Augusztus 10., hétfő – Eszter hagyatéka a Spirit Színházban

Gubík Ági és Tóth Sándor

Márai Sándor regényének színpadi változata. A történet a harmincas évek végén játszódik, Eszter, a hamvaiban is szép úrinő csendesen, szerényen él. Már nem vár sokat az élettől, hisz az valahol véget ért, mikor szerelme, a hűtlen, szélhámos Lajos a nővérét vette el helyette. Lajos táviratozik, hogy húsz év után meglátogatja Eszteréket, és ez a különös vendégség minden meghívott és hívatlan vendég életébe változást hoz. Főszereplő: Gubík Ági, rendező: Czeizel Gábor

Augusztus 11., kedd – Négyszögletű kerek erdő, Eger (Érsekkerti Szabadtéri Színpad)

Fotő: Gál Gábor

Lázár Ervin humorral teletűzdelt zenés mesejátéka egy olyan birodalomba hívogatja a közönséget, ahová mindenki vágyik néha, és lehet, hogy már járt is ott valamikor, talán nem is olyan régen… A történet hőseit Mikkamakka vezeti a hétköznapi világból a mesei erdőbe.  Az Egri Pinceszínház előadását Pálfi Zoltán rendezte.

Augusztus 12., szerda – Hernádi pont. Hernádi Judit zenés estje a Benczúr Kertben

Hernádi Judit
Fotó forrása: belvarosiszinhaz.hu

„Díva, bohóc, ember és színésznő. Ez mind, ami vagyok. És már egy jó ideje ez vagyok. Ilyenkor illik számot adni, mi volt, mi lesz. Tojok az illemre, a szabályokra. Az érdekel, ami egy kicsit más. Mondatok, amiket már elmondtam, amiket nekem szántak vagy szánhattak volna. Dalok, amiket nekem írtak vagy írhattak volna a szerzők, ha kicsit jobban odafigyelnek. Ez az est rólam szól!”

Nyitókép: A fesztivál sztárjai, Magyar Nemzeti Cirkusz