fbpx

Heti menü: melegen ajánljuk (12.19–25.)

Kulturális programajánlónk.

Íme a következő 7 nap legígéretesebb programjai!

December 19., csütörtök – Bátori Éva dalestje

Bátori Éva a Dr. Faustban
Forrás: Facebook

Akik hallották Bátori Éva Minnie-jét Puccini A Nyugat lánya című operájában az Erkel Színház egy évvel ezelőtti bemutatóján, azok – ha korábban nem – mára biztosan az operaénekesnő rajongóinak táborát gyarapítják. Ezúttal Clara Schumann, Robert Schumann és Richard Strauss dalaiból énekel a Magyar Rádió Márványtermében.

Bővebb információ ezen a linken érhető el.

December 20., péntek – Hegedűs a háztetőn

Fotó: Éder Vera

„…hogyan tartjuk az egyensúlyt? Mi a titka? Egy szóval megmondhatom. A hagyomány.” Bizonyára sokan emlékeznek még a Hegedűs a háztetőn című musical mondataira, ki-ki Bessenyei Ferenc vagy Huszti Péter szájából. Béres Attila Miskolcon állította színpadra a világhírűvé lett történetet – Tevje szerepében Görög Lászlóval, valamint a Budapest Klezmer Banddel kiegészült zenekarral.

Bővebb információ ezen a linken érhető el.

December 21., szombat – Gross Arnold varázslatos képei

Gross Arnold: Kondor Béla emléklap

Mosolygó virágok, angyalok, tündérek – különleges mesevilág kel életre Gross Arnold rendkívüli aprólékossággal kidolgozott grafikáin, rézkarcain. A néhány éve elhunyt alkotó életművét mutatja be a Ferenciek tere közelében található Széphárom Közösségi Tér nagyszabású tárlata. Igazi ünnepre hangoló program, amit a gyerekek is élvezni fognak.

Bővebb információ ezen a linken érhető el.

December 22., vasárnap – Időfutár a Szegedi Nemzeti Színházban

Forrás: szinhaz.szeged.hu/

Nemrég jelent meg az Időfutár sorozat zárókötete, ám közben egyre több színházban mutatják be az eredetileg hangjátéksorozatnak készült időutazós történet dráma átiratát. A mai Budapesten és a 18. századi Bécsben játszódó szegedi bemutató pergő, fiatalos ritmusa a középiskolásokat éppúgy elvarázsolja, mint a felnőtteket.

Bővebb információ ezen a linken érhető el.

 December 23., hétfő – Európa Kiadó az A38 Hajón

Fotó: Zenefestő

Az Európa Kiadó rendszeresen fellép az A38 Hajón, Menyhárt Jenő zenekara ezúttal az ex- Heaven Street Sevenes Németh Róbertet látja vendégül, akinek októberben jelent meg a második szólóalbuma – erről is játszik majd.

Bővebb információ ezen a linken érhető el.

December 24., kedd – Ünnepi harangjáték

Ha az esti családi összejövetel előtt délben vagy fél négykor a Deák téri Evangélikus templom környékén sétálnak, akkor meghallgathatják a Karácsonyi harangjáték koncertet.

Bővebb információ ezen a linken érhető el.

December 25., szerda – Messiás az Erkelben

Fotó: Csendes Kriszta

Szcenírozott formában tűzi műsorára az Erkel Színház Händel oratóriumát, Mozart ötven évvel az ősbemutató után készített – német nyelvű – , a barokk apparátusnál nagyobb zenekarra készült átiratában. Nádasdy Ádám jegyzi a szöveg új fordítását, az előadást Anger Ferenc rendezi.

Bővebb információ ezen a linken érhető el.

Kiemelt fotó: Éder Vera

A rovat további cikkei