fbpx

Heti menü – melegen ajánljuk (augusztus 20-26.)

Kulturális programajánlónk a hétre.

Augusztus 20., csütörtök Bor és jazz Veszprémben

A Rozé, Rizling és Jazz Napok remek alkalom a kikapcsolódásra és az államalapítás megünneplésére egyaránt. Az egyhetes fesztiválon végigkóstolhatjuk a környék legjobb borászatai és kézműves éttermei kínálatát, és naponta 3 jazz zenekart ismerhetünk meg. Csütörtökön Sofi and the Funktazi, a Valami swing és a Muddy Shoes kínál zenei aláfestést a tűzijátékhoz.

Augusztus 21., péntek Buda Noémi kiállítása Pécsen

Noémi a MOME textiltervezői szakán tanult, ahol az öltözéktervezésre és a mintatervezésre specializálódott – az egyetemi évek alatt készült munkáiból nyílik most kiállítás az Alma Galériában. A tárlaton nem csak ruhákat, de fotókat is nézegethetünk, ugyanis a művész előszeretettel kattintgatott a fashion week ideje alatt.

Augusztus 22, szombat Fénytárlat a debreceni Csokonai Színházban

fotó: Miskolczi János

Elsőre talán furcsán hangzik, de egy kiállításon nem csak festményeket, fotókat és szobrokat lehet installálni, hanem akár fénykompozíciókat is. Erre tesz kísérletet a Fények éjszakái eseménysorozaton egy csapat elismert fényművész augusztus 18. és 22. között, akik Lighthouse ON című projektjükkel bevilágítják a színház tereit minden este 5 és 10 óra között. A tárlatvezetések óránként, maximum 30 fővel indulnak.

Augusztus 23., vasárnap – Hobbicsillagászat Pécsen

A negyedévente változó előadás során egy pontos égboltképet kap a látogató. Az esemény szakértője ezen keresztül segíti értelmezni a Hold és a bolygók mozgását és a csillagképeket. A beszélgetésen nem csak csillagászatról esik szó, de mitológiai történeteket, régi mondákat, történelmi tényeket is hallhatnak az érdeklődők.

Augusztus 24., hétfő Müller Péter Sziámi AndFriends & Romano Drom

Forrás: Sziámi Facebook-oldala

Sziámi zenekara és a Romano Drom hétfőn megismétli egy héttel azelőtti koncertjét, hogy most azok a rajongók is élvezhessék a slágereket, akik az előző bulin nem fértek be az 500 főbe. A dalszerző az elmúlt 40 év legjobb dalaiból válogat, felcsendülnek majd URH-Kontroll-Sziámi örökzöldek, valamint a Romano Drommal közös szerzemények is.

Augusztus 25., kedd – Bödőcs Tibor a Budapest Parkban

Fotó forrása: Facebook

Eleget stresszeltünk az elmúlt hónapokban ahhoz, hogy most végre leüljünk, kiengedjük a gőzt, és az ország egyik legmenőbb humoristájával értékeljük át az életünket. Bödőcs neve már garancia a nevetésre, és ezúttal egy meghívott vendéggel, Hajdú Balázzsal teszi teljessé a műsorát.

Augusztus 26., szerda Szepesi Mátyás koncertje Győrben

Forrás: Konyha Facebook-oldala

A Konyha zenekar frontembere ezúttal a zenekar többi tagja nélkül, egy-, maximum „kétszálgitárral” hozza el kedvenc dalait a Rómer Ház teraszára. A jólismert Konyha slágerek mellett meglepetés dalokkal is készül a dalszerző.

Kiemelt fotó: Fénytárlat Debrecenben / Miskolczi János

A rovat további cikkei