Hétköznapi istennők – nők, lányok a mindennapokban címmel hirdet közös művészeti pályázatot a Színes Város Csoport és a Budapest Brand Nonprofit Zrt.

A pályázat egyben egy játékra való felhívás, célja, hogy az iskolások kreatív alkotásokon keresztül mutathassák meg, milyen szupererővel ruházzák fel a számukra fontos női személyt az életükben. A nyertes pályaművek inspirációként szolgálnak majd Linda Steiner osztrák és Bakos Zsuzsi magyar képzőművészek számára, így elevenednek meg az alkotások egy-egy budapesti falon a nyáron.

Két csoportban lehet pályázni: alsó (6–10 éves korcsoport) és felső (11–14 éves korcsoport) tagozatos általános iskolások vehetnek részt.

„Talán már hallottál az ókori görög vagy római istenekről és istennőkről, de szuperhősökről már biztosan. Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy köztünk élnek, igazából  nap mint nap találkozol velük? Ha az anyukád, a lánytestvéred, a nagymamád, a nagynénéd, a legjobb barátnőd, az óvó nénid, a tanár nénid szuperhős lehetne, milyen szuperereje lenne? Rajzold le nekünk, mi megvalósítjuk egy tűzfalon” – áll a felhívásban.

A Színes Város Csoport és a Budapest Brand Nonprofit Zrt. által kiválasztott legjobb pályaműveket Linda Steiner osztrák és Bakos Zsuzsi magyar művészek inspirációként használják majd, és saját stílusukban festik meg őket egy-egy budapesti utcai falfelületen. Az első három díjazott alkotói egy workshop keretében megeleveníthetik alkotásukat magyar művészek segítségével egy budapesti falon.

A Színes Város Csoport Magyarország első tűzfalfestéssel és köztérszínesítéssel foglalkozó szervezete. A civil kezdeményezésű projekt már a kezdetekkor mozgalommá nőtte ki magát, Budapest számos kerületében megtalálhatók a Színes Város Csoport munkái. A főváros mellett Sopronban, Pécsen, Kiskunfélegyházán, Budakalászon, Budakeszin és Tatabányán, valamint a nemzetközi színtéren Moszkvában, Berlinben és Londonban festett alkotásokat az alkotóközösség.

További információ és a részletes pályázati kiírás itt található.

Nyitókép: iamsuzie