fbpx

Hódmezővásárhelyi műteremre írt ki pályázatot a MANK

A művészgeneráció kibontakozását segítő Hódmezővásárhelyi Művésztelep Szalay Ferencről elnevezett műtermének három évre szóló bérletére ír ki pályázatot a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.

A 2016-ban felújított Hódmezővásárhelyi Művésztelep közös előtérrel, közösségi kiállítótérrel, terasszal és belső udvarral rendelkezik, amelyek az ott alkotó művészek számára a többi művész munkájának megzavarása nélkül használhatók. A Művésztelepen a Szalay Ferenc-műterem alapterülete 48,6 m2, egyénileg vagy maximum két fős alkotóközösség részére pályázható minden olyan képzőművész számára, aki már igazolhatóan önálló művészi tevékenységet tud felmutatni és regisztrált tagja a Magyar Mecénás Programnak.

A műterem kialakításából adódóan elsősorban festőművészek számára alkalmas, de a művészeti ágra vonatkozó megkötést a felhívás nem tartalmaz. Ugyanakkor átalakításra nincs lehetőség, a pályázóknak figyelembe kell venniük a műterem adottságait.

A pályázati adatlapot, a kiállítási jegyzéket tartalmazó szakmai önéletrajzot, a hároméves időtartamra tervezett munkatervet és az eddigi művészeti tevékenységet összefoglaló portfóliót 2021. február 12-ig kell megküldeni postai úton, zárt borítékban a MANK Nonprofit Kft. címére (2000 Szentendre, Bogdányi u. 51.). A borítékra írják rá: Hódmezővásárhelyi Művésztelep Pályázat.

A Hódmezővásárhelyi Művésztelep fennállása – az 1966-os megnyitása – óta több művészgeneráció kibontakozását segítette elő, itt kezdte pályáját többek között Szalay Ferenc, Fejér Csaba, Fodor József, Csikós András, Erdős Péter, Hézső Ferenc, Tuza László, Samu Katalin, Lantos Györgyi, Máté István, Návay Sándor, Zoltai Attila, Rományi László és Sándor Eszter annak 1966-os megnyitása óta.

A pályázathoz kapcsolódó dokumentumok itt érhetőek el.

Nyitókép: Hódmezővásárhelyi Művésztelep. Forrás: vasarhely24.com.

A rovat további cikkei